Απαρηγόρητοι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συνόδευσαν στην τελευταία κατοικία του τον 32χρονο αξιωματικό της αστυνομίας Χάρη Καλαθά, ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12) από το μαχαίρι του 44χρονου Νορβηγού.

Η κηδεία τελέστηκε σε κλίμα οδύνης στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης με τιμές, που απέδωσε άγημα της αστυνομίας, ενώ η ιαχή “Αθάνατος” ακουγόταν γύρω από τον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου.

Φίλοι, συγγενείς και αστυνομικοί, συνάδελφοι του αδικοχαμένου αστυνομικού, οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς στην εκκλησία , δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους, ενώ τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα του 32χρονου που βγήκε υποβασταζόμενη από τον Ιερό ναό.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μάνος Θεοχάρης , Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ με τον Αρχηγό του Σώματος αντιστράτηγο, Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Ήταν χαρισματικός και καλοσυνάτος με χιούμορ

Στον επικήδειο που εκφώνησε στη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας ο επικεφαλής της υπηρεσίας, στην οποία ήταν ενταγμένος ο 32χρονος, στάθηκε στην «αποφασιστικοτητά του να υπηρετήσει στον τομέα του», κάνοντας λόγο για έναν «χαρισματικό, με τόσα πλεονεκτήματα, καλοσυνάτο, με χιούμορ και διάθεση να βοηθήσει» αστυνομικό.

«Ήταν από τους καλύτερους αστυνομικούς που έχω συνεργαστεί, επίμονος, είχε πάθος για τις υποθέσεις, την αστυνομία, ήθελε να κάνει το σωστό μεθοδικά και αλάνθαστα. Είχε πάθος και επιμονή. Η ευφυΐα ήταν άλλη μα χάρη που τον χαρακτηρίζει, ήταν ανήσυχο πνεύμα. Τα έφερε έτσι η ζωή που δεν θα σε δούμε να πραγματοποιείς τα όνειρά σου. Ένα γιατί σχηματίζεται από τη θλίψη και τον πόνο που νιώθουμε όλοι μας, ένας άδικος θάνατος. Μια αλληλουχία μικρών ασήμαντων γεγονότων οδήγησαν σε ένα τραγικό συμβάν. Θα είσαι πάντα στις σκέψεις μας και την καρδιά μας» τόνισε ακόμα στον επικήδειο, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του, οι συνάδελφοί του φώναξαν «αθάνατος».

Στη διάρκεια της τελετής το Άγημα της Ελληνικής Αστυνομίας απέδωσε πλήρεις τιμές με τρεις βολές στον αέρα και η μπάντα μετά τα πένθιμα εμβατήρια, παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο με τον κόσμο να φωνάζει «Αθάνατος».

Σημειώνεται πως τη νεκροφόρα συνόδευσαν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης με πομπή περιπολικά και μοτοσικλέτες της αστυνομίας