Αρκετά προβλήματα προκάλεσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στις γύρω περιοχές η καταιγίδα με αστραπόβροντα και χαλάζι, που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι.

Με προειδοποιητικούς κεραυνούς η καταιγίδα άρχισε στις 16:30 και κράτησε περίπου δύο ώρες, μετατρέποντας σε ποτάμια πολλούς κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ πολλά μαγαζιά πλημμύρισαν.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ενώ προχώρησε και σε δύο μεταφορές ατόμων που χρειάζονταν βοήθεια. Μερικοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα, ενώ άλλοι τόλμησαν και διέσχισαν δρόμους, που είχαν γίνει χείμαρροι.

Μια μητέρα με το παιδί της ακινητοποιήθηκαν μέσα στο ΙΧ τους από το χαλάζι ενώ μια ηλικιωμένη γυνίκα φοβήθηκε επειδή το σπίτι της πλημμύρισε. Και στις δύο περιπτώσεις η Πυροσβεστική μετέφερε τους πολίτες σε ασφαλή σημεία.

Επιπλέον, δεν έλειψαν και οι πτώσεις δέντρων οι οποίες σημειώθηκαν στις οδούς Κούσκουρα και Δ. Μητροπούλου.

Από την χαλαζόπτωση στο κέντρο της πόλης αρκετά σημεία «άσπρισαν», ενώ εν μέσω αστραπών και βροντών η βροχή έγινε στη συνέχεια ακόμη πιο έντονη, φτάνοντας και σε ανατολικές περιοχές, όπως σε Καλαμαριά και Θέρμη.