Μέσα σε μια διαφορετική ατμόσφαιρα γιόρτασαν και οι Θεσσαλονικείς την Ανάσταση φέτος, βγαίνοντας στα μπαλκόνια με κεριά και ψάλλοντας σιγανά το “Χριστός Ανέστη εκ νεκρών”.

Σε ορισμένες συνοικίες, όπως και στην Καλαμαριά την ώρα της Ανάστασης και καθώς από τηλεοράσεως ακούγαμε το “Δεύτε λάβετε φως…” έπεσαν μερικά βεγγαλικά, ελάχιστα πυροτεχνήματα και μικρά χαλκούνια, που έδιναν το στίγμα των εθίμων της γιορτής, ενώ οι γείτονες αντάλλασσαν ευχές με τους διπλανούς ή τους απέναντι. Αυτές οι εικόνες ήταν όμορφες, καθώς άκουγες μέσα στη νύχτα να συνομιλούν άνθρωποι, που καλά – καλά δεν γνωρίζονται και σε άλλες εποχές κυκλοφορούν σαν ξένοι στη γειτονιά.

Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιοι που ένιωσαν την ανάγκη αυτή την ώρα να βρίσκονται στην εκκλησία, έστω κι αν δεν κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του ναού. Περίμεναν καρτερικά έξω από την πόρτα και άκουγαν τον ιερέα να μεταφέρει το αναστάσιμο μήνυμα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων συμμορφώθηκαν και πάλι με τα αυστηρά μέτρα και απέφυγαν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητα, σε βαθμό που οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης να παρουσιάζουν εικόνα ερήμωσης.

Ίδια εικόνα επικρατεί και από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, καθώς ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούν προσμένοντας ότι θα έρθουν σύντομα καλύτερες μέρες με την χαλάρωση των μέτρων και την σταδιακή επιστροφή σε ομαλότερες συνθήκες ζωής.