Δεν εξεπλάγημεν με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια για τις συνταγματικές αλλαγές.  Η ιστορία έχει να δείξει πλείστα όσα παραδείγματα για την δύναμη των αργυρίων… Απλώς για μια ακόμη φορά χάσαμε την ύστατη ελπίδα για την εμπέδωση αρχών και αξιών πολιτισμού στον δυτικό κόσμο, στον οποίο υποτίθεται ότι ανήκει και η Ελλάδα.

 

Γράφει ο Νίκος Δημαράς

 

Και μιλάμε για δυτικό κόσμο, διότι σ΄αυτόν κυριαρχούν δυστυχώς το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΗΕ, ο ΟΟΣΑ, και όλος ο μηχανισμός των Αμερικανών, που σχεδιάζουν, κόβουν, ράβουν και διαφεντεύουν την ανθρωπότητα. Παντού και πάντα τα ίδια.

Και δεν θα με πείραζε αν ήξερα ότι όλο αυτό το σύστημα συντηρείται και λειτουργεί από τα γνωστά “κοράκια” των συναλλαγών, μέσα σε σκοτεινά γραφεία μυστικών υπηρεσιών και παρακρατικών ομάδων.

Με πειράζει, που η συναλλαγή έχει περάσει πλέον σε επίσημο, σε φανερό επίπεδο και ουδείς ενοχλείται. Με πειράζει, που επίσημοι ξένοι παράγοντες βγαίνουν με περισσή θρασύτητα και παρεμβαίνουν  στα εσωτερικά άλλων χωρών, όπως έγινε και αυτές τις μέρες στα Σκόπια.

Με πειράζει που συνεργούν είτε με τη σιωπή τους είτε με παρερμηνείες των γεγονότων και διαστρέβλωση των αξιών, αυτοί, που επικαλούνται ακόμα ηθικά πλεονεκτήματα. Με πειράζει, που ακούγονται στο υπουργικό συμβούλιο “τέρατα και σημεία” από υπουργούς για ύποπτη διαχείριση μυστικών κονδυλίων και όλοι γύρω σφυρίζουν αδιάφορα.

Με πειράζει, που πάνε τα στοιχεία στη Βουλή και όταν σημειώνεται διαρροή πληροφοριών για το που πήγαν κάποια ποσά από τα μυστικά κονδύλια, αντί να ξεσηκωθεί πανελλαδικός σάλος, επεμβαίνει ο εισαγγελέας και ζητάει την διενέργεια έρευνας σε βάρος δημοσιογράφου, που έφερε μερικά στοιχεία στο φως.

Διαβάστε τα δημοσιεύματα των ημερών για να βγάλετε συμπεράσματα:

Ο λειτουργός τής Δικαιοσύνης ζήτησε να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο υποκρύπτει και κατηγορία περί κατασκοπείας! Η έρευνα γίνεται με το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα με τίτλο: «Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας» και αφορά εκείνους που άφησαν να διαρρεύσουν τα στοιχεία.

Την αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης στον ιστότοπο iefimerida.gr και ακολούθησε οργισμένη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, που υποστήριξε ότι θίγονται τα εθνικά συμφέροντα από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία είχαν φτάσει στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τους αντιπροέδρους.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα, μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση των υπουργών Π. Καμμένου και Ν. Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί ο υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών για αδιαφανή χρήση των μυστικών κονδυλίων και υπονόησε «μαύρο» χρήμα 50 εκατ ευρώ από τον Τζορτζ Σόρος, με στόχο να επηρεαστούν Σκοπιανοί δημοσιογράφοι και να προπαγανδίζουν υπέρ τής συμφωνίας των Πρεσπών.

Με πειράζει, λοιπόν, γιατί πάνε να πιάσουν αυτόν που αποκαλύπτει τις καταγγελίες περί συναλλαγής, ενώ οι άλλοι χαίρουν ευρείας εκτιμήσεως και κάνουν δημόσιες εμφανίσεις με επευφημίες και χειροκροτήματα.

Με πειράζει γιατί οι διαχειριστές της εξουσίας απολαμβάνουν στιγμές τιμής και δόξας και θα αποδεχθούν πανηγυρικά την Συμφωνία των Πρεσπών με τις όποιες συνταγματικές αλλαγές, έστω και αν αυτές προκύπτουν (ακόμη και υποθετικά) από οικονομικές και άλλες συναλλαγές με ποσά από 250.000 έως 2.000.000 ευρώ, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση στα Σκόπια.

Με πειράζει που κυριαρχούν παντού στις μέρες μας όσοι πασχίζουν να διατηρούν ή να κερδίσουν πάση θυσία την εξουσία, που φέρνει δόξα, χρήμα και μέθη από υποκλίσεις και χειροκροτήματα, σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην αντιλαμβάνονται αν κολυμπάνε σε πελάγη ευτυχίας η σε απόνερα μπόχας…