Έχοντας μια σημαντική εμπειρία από θέση ευθύνης στο Δ.Σ. του ΟΛΘ επί μερικά χρόνια, έβαλα ως στόχο έκτοτε, μαζί με άλλους παράγοντες, να συνδέσουμε περισσότερο την διοίκηση της πόλης με την θαλάσσια ζωή και προοπτική σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

 

Άρθρο: ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτό, το Λιμάνι θα πρέπει να διασυνδεθεί λειτουργικά και περαιτέρω θεσμικά με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε η πόλη να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα, τόσο από τις εμπορικές και τις μεταφορικές δραστηριότητες, όσο και από την τουριστική ανάπτυξη, την κρουαζιέρα κ.λ.π.

Είναι καθήκον μας να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στη διασύνδεση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Ανατολικού και Νότίου Αιγαίου, καθώς και με τις Κυκλάδες, ώστε να υπάρχει ένα αμφίδρομο όφελος από τις επισκέψεις των τουριστών, που φέτος αναμένεται να σημειώσουν νέο ρεκόρ.

Από πρόσφατη συνάντηση του Π. Καρδαρά με τους τέως διευθυντές του λιμένα Στέργιο Μπρόζο Γενικό διευθυντή, Παναγιώτη Θεοδοσίου διευθυντή ανάπτυξης Χρήστο Στάγκο διευθυντή στον Συμβατικό λιμένα.

Παράλληλα θα πρέπει να αναπτυχθεί και ο διεθνής χαρακτήρας του Λιμανιού με συνέργειες, στις οποίες μπορεί να συμμετέχει και ο Δήμος, στο πλαίσιο αδελφοποιήσεων και ανάπτυξης επαφών με πόλεις – μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης και άλλων περιοχών του κόσμου.

Από την άποψη αυτή θα ήταν χρήσιμο να στηρίξουμε δυνάμεις και να συμπαραταχθούμε με ανθρώπους, που έχουν διοικητική εμπειρία στον ΟΛΘ και μπορούν να δώσουν στη Θεσσαλονίκη νέο όραμα, ανοίγοντας περαιτέρω και τους θαλάσσιους ορίζοντες.