Γενικά καλός καιρός θα επικρατήσει τις επόμενες μέρες μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, αλλά δεν αποκλείονται και διαταραχές  μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Όπως αναφέρουν, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα, στα δυτικά και βόρεια ορεινά, ενώ οι ισχυροί βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση 7-8 μποφόρ.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go.gr, ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα θα είναι μοιρασμένος. «Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (περισσότερη τη Μεγάλη Πέμπτη) και καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες», γράφει στην ανάρτησή του, παραθέτοντας πίνακα με μια μίνι πρόγνωση ανά ημέρα.

Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια ανά ημέρα:

Σάββατο του Λαζάρου: Συννεφιές και απογευματινές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Βορειάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 23 βαθμούς στα ηπειρωτικά, μέχρι 25 στα Δωδεκάνησα.
Κυριακή των Βαΐων: Αρκετή ηλιοφάνεια. Βορειάδες μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία 28 βαθμούς στα δυτικά.
Μεγάλη Δευτέρα: Γενικά αίθριος, λίγη σκόνη στα δυτικά. Βορειάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς
Μεγάλη Τρίτη: Γενικά αίθριος με εξαίρεση απογευματινές μπόρες στα ορεινά της Θράκης και της Κρήτης. Λίγη σκόνη στα δυτικά. Βορειάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς
Μεγάλη Τετάρτη: Συννεφιές και ψιχάλες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Λίγη σκόνη στα δυτικά. Βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 26 βαθμούς
Μεγάλη Πέμπτη: Γενικά αίθριος. Εξαίρεση ψιχάλες στη βόρεια Ελλάδα. Αρκετή σκόνη στα δυτικά. Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 28 βαθμούς

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας δίνει και μια πρώτη εκτίμηση και όχι πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα.

Όπως γράφει: «Συννεφιές με βροχές και τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας».

Τι προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τις επόμενες ημέρες οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ μέχρι την Κυριακή δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο.

Στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα σημειωθούν κάποιες διαταραχές στη Θράκη, με κάποιες βροχές και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και προς τα δυτικά μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα αυξηθεί στους 24-27 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά, κάποιες διαταραχές θα προσεγγίσουν τη χώρα, από τα πιο δυτικά τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Κυριακής του Πάσχα, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες, κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Σε εκείνες τις περιοχές δεν αποκλείεται να δούμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ,κυρίως στα βόρεια

Η πρόγνωση από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, οι ισχυροί βοριάδες θα ξεκινήσουν από το Σάββατο, και από το απόγευμα του Σαββάτου έως και τη Μεγάλη Τετάρτη θα είναι πολύ ισχυροί, πρόσκαιρα Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη τοπικά ακόμα και στα 8 μποφόρ. Δεν προβλέπεται όμως να δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Η θερμοκρασία λίγο θα ανέβει τις επόμενες ημέρες. Το Σάββατο (27/4) θα έχουμε κάποιες αραιές συννεφιές με λίγες τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά ορεινά.

Από Μ. Πέμπτη ως το Μ. Σάββατο πιθανόν στα βόρεια της χώρας να εκδηλωθούν λίγες βροχές ή μπόρες κυρίως το μεσημέρι. Στα κεντρικά και νότια ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με θερμοκρασίες 25 με 27 βαθμούς