Μπήκα μάλλον μουδιασμένος στο Εμβολιαστικό Κέντρο, που στεγάζεται στον τρίτο όροφο κτιρίου στην οδό Εθνικής Αντίστασης της Καλαμαριάς, κάνοντας το λάθος να ανέβω με το ασανσέρ, ενώ θα ήταν προτιμότερο να πάω από τις σκάλες.

Μετά το σκέφτηκα, διότι στο ασανσέρ μπαίνει πολύς κόσμος. Φορούσα βεβαίως την μαύρη μεγάλη μάσκα μου, αλλά καλού – κακού πρέπει να προσέχουμε τα πάντα. Εδώ, που φτάσαμε φοβόμαστε και τον ίσκιο μας.

Γράφει ο Νίκος Δημαράς

Φτάνω στον τρίτο όροφο, προχωρώ και βρίσκομαι μπροστά στη γραμματεία. Ένας ευγενικός κύριος με υποδέχεται. Του δίνω το χαρτί (εκτύπωση) με τον κωδικό, που μου εστάλη στο κινητό με μήνυμα και πάω να του δείξω ταυτότητα, αλλά δεν την χρειάζεται. Είπα να του δώσω και τον ΑΜΚΑ, αλλά τον είχε βρει ήδη στον υπολογιστή του.

Περιττό να αναφέρω ότι εδώ και 10 μέρες έχω λάβει τουλάχιστον τέσσερα μηνύματα από το EMBOLIO, GOV.GR με υπενθυμίσεις για να μην ξεχαστώ και δεν σωθώ…

Ο ευγενικός κύριος μου δίνει ένα άλλο χαρτί και με παραλαμβάνει επί τόπου μια νεαρή νοσηλεύτρια. Αρχίζει να μου παίρνει συνέντευξη με ερωτήσεις του τύπου αν παίρνω φάρμακα, αν έχω κάνει κάποια επέμβαση, αν είχα πυρετό αυτές τις μέρες, αν έχω καρδιακές αρρυθμίες κ.λ.π. Ευτυχώς, που δεν με ρώτησε αν πίνω τσιπουράκια…

Με το που τελειώνει μου λέει “καθίστε εδώ και θα σας φωνάξουν…” Από τα ιατρεία απέναντι έβγαινε κάπου – κάπου μια στιβαρή νοσηλεύτρια και έδινε εντολές του τύπου: “Περάστε εσείς, καθίστε εκεί”, κλπ.

Μετά από μια κυρία ήρθε η σειρά μου. Μπαίνω στο χώρο του εμβολιασμού, όπου με παραλαμβάνει μια νεαρή γιατρός, αποφασιστική και γρήγορη. Βγάζω με εντολή της τα πάνω ρούχα και τείνω το αριστερό μπράτσο, αφού πρώτα η γιατρίνα με ρώτησε αν είμαι αριστερόχειρ…

Στον ίδιο χώρο ένας ευγενής γιατρός με ενθάρρυνε, νομίζοντας ότι φοβάμαι το εμβόλιο και τις παρενέργειες. Τον ρώτησα αν το εμβόλιο …κόβει την όρεξη, οπότε γέλασε και όλα πήγαν καλά εντός δύο λεπτών.

Μου έδωσαν ένα χαρτάκι, που έγραφε την ώρα αναχώρησής μου από το εμβολιαστικό κέντρο, όπου έπρεπε να παραμείνω για 10 λεπτά. Με συνόδευσαν στο σημείο της αναμονής δύο νεαρές νοσηλεύτριες, από αυτές, που έχουν προσληφθεί ως ειδικευόμενες για δύο χρόνια, αλλά μετά θα δώσουν εξετάσεις και αν περάσουν θα μονιμοποιηθούν.

Στο χώρο κυκλοφορεί επαρκές προσωπικό, που βοηθάει τους ανθρώπους σε κάθε βήμα. Έμαθα ότι στο εν λόγω εμβολιαστικό κέντρο εμβολιάζονται κάθε μέρα περίπου 250 άτομα και μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν καλά, χωρίς να έχουν αναφερθεί παρενέργειες.

Πριν φύγω είδα φίλους και γνωστούς από την Καλαμαριά, ανάμεσα στους οποίους ήταν και εκπαιδευτικοί. Μου είπαν ότι με το που άνοιξε η πλατφόρμα έσπευσαν να εμβολιαστούν, ενόψει και του αναμενόμενου ανοίγματος των σχολείων.Όμως υπάρχουν και μερικοί συνάδελφοί τους, που δηλώνουν αρνητές του εμβολίου και προκαλούν προβλήματα. “Αυτός είναι πραγματικός πονοκέφαλος για όλους μας και όχι αυτός, που λένε ότι φέρνει το εμβόλιο” σχολιάζει ο φίλος καθηγητής.

Δίκιο έχει αν υποθέσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, που διαθέτουν υψηλή μόρφωση και επιστημονική κατάρτιση. Αν οι επιστήμονες δεν αποδέχονται την επιστήμη, ε τότε δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με την πανδημία.

Έσφιξα καλά την μάσκα μου, χαιρέτησα τους ευγενικούς ανθρώπους (μόνο) και έφυγα. Όχι από το ασανσέρ αυτή την φορά, αλλά κατεβαίνοντας δύο – δύο τα σκαλιά!  Σιγά μην φοβηθούμε …