Μια διαφορετική γιορτή έγινε σ ένα χωριό της Λήμνου, την Καλλιθέα-το παλιό Σάρπι. Εκεί λοιπόν,που είναι το μοναδικό σχολείο του νησιού για ΑΜΕΑ,οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση,που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες και δραχμοβόρες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Γράφει ο Νίκος Βολωνάκης

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού μαζεύτηκαν και προετοίμασαν συστηματικά τη γιορτή,που χάρηκαν πρώτα οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι φίλοι, οι εκπρόσωποι των αρχών, όπως και η πασίγνωστη πλέον ομάδα μπάσκετ του Ηφαίστου.
Ένας στρουμπουλος ΑηΒασίλης,καθισμένος δίπλα στο στολισμένο δένδρο, μοίραζε τα πακέτα-δώρα στα παιδιά, ένα σκετς με μάγους γύρω από την φάτνη, τα ναυτάκια του Αιγαίου, ένας καμαρώτος ντυμένος χωροφύλακας, ένα υπέρλαμπρο άστρο στο μέτωπο ενός γλυκού αγοριού, δυο λαγοί με κασκόλ μπάρμπι. Ήταν μερικά από τα παιδιά που ανέλαβαν το έργο της παράστασης.

Μπορεί να μην ήμουν εκεί, αλλά και μόνο που άκουγα τον ενθουσιασμό απ΄το τηλέφωνο κι έβλεπα τις φωτογραφίες, διαπίστωσα ότι όσο πιο απλό και ταπεινό είναι το θέαμα, τόσο στην εποχή μας ανεβαίνει η αξία του.

Όλοι χειροκρότησαν θερμά την πετυχημένη προσπάθεια και κυρίως οι Αμερικανοί της ομάδας μπάσκετ, που φάνηκαν ασυνήθιστοι σε τέτοιες ανυστερόβουλες και αγνές γιορτές. Συγχαρητήρια, σε όλους όσοι βοήθησαν να στηθεί η εκδήλωση-κάτι πολύ πιο δύσκολο από τις κονσερβοποιημένες παραστάσεις των μεγαλουπόλεων.
Ένα παράδειγμα καθρεφτίζονταν στα μάτια των παιδιών, που έλαμπαν από χαρά.. Τι
καλύτερο από μια τυποποιημένη και εικονική ευχή…