Συμμετέχει στην εκπομπή «Με αγάπη από την Ευρώπη», που παρουσιάζει ο διάσημος Γάλλος δημοσιογράφος Στεφάν Μπερν. “Εγώ ως Ελληνίδα εκπροσωπώ τη χώρα μου και παρουσιάζω όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή», αναφέρει η Ελληνίδα ηθοποιός.

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά όταν αποφάσισε να ακολουθήσει το επάγγελμα της ηθοποιού, ο δρόμος -τον οποίο άνοιξε μια υποτροφία χορού για τις Κάννες- την οδήγησε στην Πόλη των Φώτων, στο Παρίσι. Η ηθοποιός Χρύσα Φλώρου ζει και εργάζεται πλέον στη Γαλλία εδώ και 15 χρόνια και φαίνεται πως η φετινή χρονιά αποδεικνύεται ιδιαίτερα γόνιμη σε ό,τι αφορά τις προσπάθειές της.
«Νομίζω πως τα πράγματα έρχονται όταν σταματάς να περιμένεις», λέει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη συμμετοχή της στην εκπομπή «Bons Baisers d’Europe», που προβάλλεται κάθε Σάββατο στο κανάλι France 2.
Την εκπομπή «Bons Baisers d’Europe», που σημαίνει «Με αγάπη από την Ευρώπη», παρουσιάζει ο διάσημος Γάλλος δημοσιογράφος Στεφάν Μπερν (St?phane Bern) και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μιλήσει ο καθένας για τη χώρα του.
«Στην εκπομπή υπάρχουν εκπρόσωποι από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βγαίνουν εκ περιτροπής. Εγώ ως Ελληνίδα εκπροσωπώ τη χώρα μου και παρουσιάζω όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή», αναφέρει η κ. Φλώρου.
«Πρόκειται», όπως περιγράφει, «για ένα είδος “remake” της εκπομπής Union Libre, στην οποία συμμετείχε πριν από πολλά χρόνια, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ο Νίκος Αλιάγας».
«Το κόνσεπτ της καινούργιας εκπομπής έχει βέβαια αρκετές διαφορές αλλά ο στόχος μας είναι να προβάλουμε και να αναδείξουμε τα ήθη και τα έθιμα της κάθε χώρας», προσθέτει.
Ως Θεσσαλονικιά, λέει πως κάθε φορά που έρχεται στη γενέτειρά της νοιώθει πολύ όμορφα. «Δεν βλέπω να έχει καταβάλει την πόλη μου -ούτε όμως και την Αθήνα- η πίεση που υπάρχει λόγω της οικονομικής κρίσης. Βλέπω να γίνονται συνεχώς πράγματα και την τέχνη να ανθίζει. Παρακολουθώ παραστάσεις και διάφορες δράσεις, αναλόγως με τον χρόνο που μένω στην Ελλάδα και πραγματικά θεωρώ ότι είναι υψηλού επιπέδου», σημειώνει.

Σκληρή δουλειά, αλλά εκπληκτική εμπειρία

Μιλώντας για το δικό της προσωπικό ταξίδι και την επιλογή της να φύγει στη Γαλλία, είπε πως τίποτα δεν ήταν εύκολο, καθώς για έναν ηθοποιό, ειδικά το θέμα της γλώσσας, θέλει εξάσκηση και σκληρή δουλειά. «Με ρωτάνε πολύ συχνά φίλοι μου και νεότερα παιδιά που σκέφτονται να κάνουν το βήμα να έρθουν στη Γαλλία, τη γνώμη μου. Προσπαθώ να είμαι ρεαλίστρια αλλά από την άλλη δεν θέλω να αποθαρρύνω κανέναν. Η διαδρομή του καθενός είναι προσωπική και ποτέ δεν μπορείς να προεξοφλήσεις κάτι. Επίσης είναι κρίμα να χάσεις μια εκπληκτική εμπειρία, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα», αναφέρει η ηθοποιός.
Φέτος τον Ιούλιο,  η Χρύσα Φλώρου ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της σειράς Remix η οποία θα προβληθεί το 2019 στο κανάλι M6. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Baya Kasmi, η οποία έχει γράψει και το σενάριο σε συνεργασία με τον Michel Leclerc.  Οι δυο τους στο παρελθόν κέρδισαν το βραβείο Cesar- καλύτερης ταινίας- για την κινηματογραφική του ταινία «Le nom des gens».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ