Ερμηνεύτηκαν 24 τραγούδια από τον Γιώργο Σκαρπαθιωτάκη και την Κατερίνα Μαρούλη.-

Απονομές πλακετών από τον Δήμο στον σπουδαίο στιχουργό και στον ερμηνευτή.-

Παρουσίαση του έργου τους από τον δημοσιογράφο Νίκο Δημαρά και υποδοχή από την Κλεοπάτρα Μισαηλίδου.-

Ξεσηκώθηκαν οι εκατοντάδες επισκέπτες – θεατές στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω και καταχειροκρότησαν τους συντελεστές της μεγάλης εκδήλωσης, που ήταν αφιερωμένη στον καταξιωμένο στιχουργό Φίλιππο Γράψα.

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 27 Αυγούστου με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων του Γιώργου Σκαρπαθιωτάκη στο τραγούδι και στη μουσική.

Ο Γιώργος Σκαρπαθιωτάκης και η Κατερίνα Μαρούλη ερμήνευσαν 24 τραγούδια, όλα σε στίχους του Φίλιππου Γράψα σε ενορχήστρωση, που έγινε από τον σπουδαίο μουσικό Λευτέρη Πουλιού.

Ο Φίλιππος Γράψας συνοδεύει τον Γ. Σκαρπαθιωτάκη στο “Σ αναζητώ στη Σαλονίκη”

Τους τιμώμενους και τους καλεσμένους υποδέχθηκε η δημοσιογράφος Κλεοπάτρα Μισαηλίδου, που έκανε και την εισαγωγή για την εκδήλωση.

Για το έργο και την καλλιτεχνική τους πορεία μίλησε ο δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς, που είχε και την αρχική ιδέα για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Μίλησε επίσης ο Φίλιππος Γράψας, που ευχαρίστησε τον Δήμο Κω για την τιμή και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, κάνοντας και αναφορά στην στιχουργική του διαδρομή με μεγάλο σταθμό την συνεργασία του με τον συνθέτη Μάριο Τόκα και τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Τον Δήμο και το κοινό της Κω ευχαρίστησε και ο Γιώργος Σκαρπαθιωτάκης, που επί 50 χρόνια εργάζεται στο νησί και πρωτοστατεί στη διασκέδαση και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το κατάμεστο Ρωμαϊκό Ωδείο της Κω στη σημαντική συναυλία της Κυριακής.

Τους καλλιτέχνες προσφώνησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Κω Σέβη Βλάχου, ενώ τιμητικές πλακέτες επέδωσαν στους Φ. Γράψα και Γ. Σκαρπαθιωτάκη ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Π. Χατζηχριστοφής.

Στο τέλος ανέβηκαν όλοι επί σκηνής και ερμήνευσαν μαζί με τον κόσμο το τραγούδι “Σ αναζητώ στη Σαλονίκη”, μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και ψυχαγωγικής ανάτασης, ανταποκρινόμενοι στην εξαιρετική εκτέλεση του τραγουδιού από την υπέροχη επταμελή ορχήστρα σπουδαίων τοπικών καλλιτεχνών.