Το Σάββατο 18 Αυγούστου οι εκδηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό.- Ολόκληρο το πρόγραμμα συναυλιών και παραστάσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου.-

 

Η τραγωδία “ Ορέστης” του Ευριπίδη, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), Γιάννη Αναστασάκη, συνεχίζει την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, μετά την παρουσίαση της στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας είναι το αρχαίο θέατρο Φιλίππων, όπου θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων.
Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη θεωρείται ότι είναι το τελευταίο έργο του ποιητή το οποίο παρουσιάστηκε στην Αθήνα πριν την αναχώρηση του ποιητή από την Αθήνα και την εγκατάστασή του στη Μακεδονία.

Ο ερειπωμένος οίκος των Ατρειδών, οι δεσμοί της αδελφικής αγάπης και της πιστής φιλίας. Τρεις πρωταγωνιστές με τα πάθη, τις αδυναμίες και τις ενοχές τους προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους μέσα σ’ έναν κόσμο ανασφάλειας και παρακμής.

Ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή. “ Ορέστης”, μια σύγχρονη ματιά στο μύθο των Ατρειδών. Στο ρόλο του Ορέστη ο Χρίστος Στυλιανού. Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ntng.gr

 

Νταλάρας και Μαχαιρίτσας στην Κασσάνδρα

Την ίδια μέρα στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας θα εμφανιστούν οι Γιώργος Νταλάρας και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ενώ αρκετές ακόμα εκδηλώσεις συνθέτουν το πρόγραμμα για τον υπόλοιπο Αύγουστο στη Βόρεια Ελλάδα.

Τι περιμένουμε τις επόμενες μέρες:

  • Στις 18 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο της Κασσάνδρας (στη Σίβηρη, στο πρώτο “ πόδι” της Χαλκιδικής ) τη μουσική σκυτάλη παίρνουν οι Γιώργος Νταλάρας και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Περισσότερες πληροφορίες στο www.kassandrafestival.gr.
  • Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στις 18 Αυγούστου. Λεπτομέρειες στο www.sani-resort.com/festival.
  • Στις 17 Αυγούστου ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (στις 17/8), ανεβαίνουν στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου του Δίου. Στον ίδιο χώρο, το θέατρο εκπροσωπείται από τον “ Ορέστη” του Ευρυπίδη(25/8). Περισσότερες πληροφορίες στο www.festivalolympou.gr.
  • Στα τέλη του Αυγούστου, μαζί με τους εκδρομείς επιστρέφει στην πόλη και το “ Σινεμά με θέα” (στην ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής (www.tch.gr).
  • Τέλος, στο θέατρο Δάσους επιστρέφει το θέατρο μόλις στις 29 Αυγούστου με την “ Ηλέκτρα” του Σοφοκλή (Εθνικό Θέατρο) και στο θέατρο Γής οΜάριος Φραγκούλης με συναυλία στις 30 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ