Αργά το βράδυ ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «The Enforcer» στη φάση, που είχε συμπεριληφθεί στους χώρους της ΔΕΘ με τον πρωταγωνιστή Αντόνιο Μπαντέρας να υπηρετεί το σενάριο της ταινίας μέσα από χώρους του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης – MOMus σε ένα από τα πιο γνωστά κτίρια του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ Helexpo.

Η Κύπρια ηθοποιός Κίκα Γεωργίου,  η οποία σύμφωνα με το σενάριο, διατηρεί γκαλερί στο Μαϊάμι συναντιέται με τον Αντόνιο Μπαντέρας και συζητούν μπροστά σε έναν κλασικό πίνακα.

Ο Μπαντέρας που ως γνωστόν υποδύεται έναν πρώην εγκληματία, επισκέπτεται την πρώην σύζυγό του – εν προκείμένω την Κύπρια ηθοποιό Κίκα Γεωργίου σε σκηνικό, που θυμίζει Μαϊάμι και συζητούν χωρίς να γίνονται περαιτέρω γνωστές οι προθέσεις του πρωταγωνιστή.

Είχαν προηγηθεί σκηνές του «The Enforcer».από το λιμάνι το βράδυ της Παρασκευής και την οδό την Εθνικής Αμύνης το μεσημέρι του Σαββάτου.

Παρά το… αναπάντεχο του μεγάλο αριθμού των σινεφίλ στα σημεία, ο Αντόνιο Μπαντέρας είδε ιδιαίτερα θετικά και την Παρασκευή αλλά πολύ περισσότερο το Σάββατο το πρωϊ τον ενθουσιασμό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης με τις σκηνές που γυρίστηκαν στο τμήμα της Εθνικής Αμύνης που μετατράπηκε σε Μαϊάμι και αναμένεται μόλις προχωρήσει ο προγραμματισμός να δει σύντομα και την συμπρωταγωνίστρια του, Κέϊτ Μπόσγουορθ.

Η καλλονή του Χόλιγουντ όχι μόνο είναι στην Θεσσαλονίκη αλλά έχει ήδη δει την πόλη κι έχει γευματίσει εκτός ξενοδοχείου καθώς προετοιμάζεται για τα πρώτα πλάνα στα οποία θα συμμετέχει.

Για τις ανάγκες του γυρίσματος «ξεκρεμάστηκαν» κάποιοι πίνακες από μια πλευρά του ισογείου του ΜOMus απέναντι από το κοίλο της συλλογής Απέργη, ώστε να τοποθετηθούν τα αντίγραφα που είχε μαζί της η παραγωγή.

Από νωρίς το πρωί ο χώρος έξω από το μουσείο είχε αποκλειστεί από υπαλλήλους εταιρείας σεκιούριτι και στους πολίτες που προσέρχονταν στο διπλανό κτίριο για εμβολιασμό απαγορευόταν να σταθμεύσουν το αυτοκίνητό τους.

Στο μουσείο βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος συναντήθηκε με τον χολιγουντιανό σταρ.

Ακολουθούν Περαία και Μηχανιώνα

Μετά από τα γυρίσματα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo, ο προγραμματισμός περιλαμβάνει για τα επόμενα 24ωρα γυρίσματα σε περιοχές της Περαίας και της Ν.Μηχανιώνας, περιοχές στις οποίες μάλιστα αναμένεται να συμμετέχουν και πολλοί από τους βοηθητικούς extras ηθοποιούς που έχουν «κλείσει» μια συμμετοχή στην ταινία.

Οι άντρες και οι γυναίκες που θα δουν αύριο και μεθαύριο το crew της ταινίας και τα σκηνικά από κοντά, νωρίς το πρωϊ σήμερα Δευτέρα ξεκίνησαν να συνεργάζονται δια ζώσης με την παραγωγή της ταινίας για τον καθορισμό της «θέσης» τους στα γυρίσματα αυτά.

Το «The Enforcer» συνεχίζει με περισσότερα πλάνα ημέρας αυτή την εβδομάδα μετά τις νυχτερινές σκηνές που κυριάρχησαν στις λήψεις της προηγούμενης, πρώτης σειράς, των γυρισμάτων.