Βαθιά θλίψη σκόρπισε στην οικογένειά του, στους φίλους του και ευρύτερα στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος ενός από τους πιο αγαπητούς και κορυφαίους βιολιστές της χώρας μας, που έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 53 ετών νικημένος από τον κορονοϊό.

Ο βιρτουόζος του βιολιού και συνεργάτης πολλών μεγάλων ονομάτων της πίστα Ζήσης Κασιάρας, ο οποίος είχε καταγωγή από τα Γρεβενά έδωσε μάχη με τον Covid-19, ωστόσο κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ, 20 μέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Ο θάνατός του βύθισε σε βαρύ πένθος τον χώρο της μουσικής ελληνικής σκηνής και την οικογένειά του, τη σύζυγό του και τα δυο παιδιά τους, τον Βασίλη και την Μαρία.

Ιδιαίτερα λυπημένος ήταν ο Βασίλης Καρράς, που το τελευταίο διάστημα παρακολουθούσε την κατάσταση και ζητούσε να μάθει λεπτομέρειες για την υγεία του φίλου του Ζήση. “Τον είχα μαζί μου από την αρχή, από 20 χρονών” είπε ο Βασίλης Καρράς, μη μπορώντας να κρύψει το πόσο συγκλονίστηκε από την είδηση του θανάτου του εξαιρετικού βιολιστή.

“Υπήρξαμε συνεργάτες πάνω από 20 χρόνια με τον Ζήση Κασιάρα. Είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια των καλλιτεχνών και μια τεράστεια απώλεια στην καρδιά μας. Καλό Παράδεισο να έχει,”  είπε o Βασίλης Καρράς

Ο 53χρονος καλλιτέχνης από τα Γρεβενά είχε χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα βιολιά στην Ελλάδα και βρισκόταν για πολλά χρόνια στο πλευρό τραγουδιστών της νύχτας όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Πάολα και ο Νίκος Οικονομόπουλος.

‘Οπως αναφέρει ο ιστότοπος TLIFE, που επικοινώνησε με τη νύφη του Ζήση Κασιάρα και σύζυγο του αδερφού του, Θοδωρή Κασιάρα, οι δικοι του άνθρωποι δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν ότι ο Ζήσης έφυγε τόσο ξαφνικά και γρήγορα από τη ζωή.

Η νύφη του βιολιστή  αποκάλυψε ότι ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο νοσοκομείο τις τελευταίες 20 μέρες, ενώ δεν γνώριζαν αν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Μάλιστα, από τον φονικό ιό προσβλήθηκε και ο 17χρονος γιος του, Βασίλης (ο οποίος το πέρασε ανώδυνα) αλλά και η σύζυγος του.

“Έφυγε από τη ζωή, νικημένος από τον κορωνοϊό. Ήταν στο νοσοκομείο περίπου είκοσι μέρες. Στην αρχή είχε πυρετό, μετά έπεσαν οι δυνάμεις του. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Μπήκε στο νοσοκομείο και μετά από δύο ημέρες τoν διασωλήνωσαν. Έδινε μάχη τόσες ημέρες. Ίσως είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα που δεν το γνωρίζαμε… Δεν ξέραμε τίποτα. Δεν ξέρω πως κόλλησε, αλλά στην αρχή είχε κολλήσει και ο 17χρονος του, ο Βασίλης. Ο μικρός είχε νοσήσει πριν 20 μέρες μαζί με τον πατέρα του, αλλά το πέρασε ανώδυνα. Και η σύζυγός του κόλλησε”, ανέφερε χαρακτηριστικά η νύφη του στο TLIFE.

Με τον Χρήστο Παπαδόπουλο και την Πάολα σε μια από τις εμφανίσεις τους.

“Τα λόγια είναι περιττά για αυτόν τον άνθρωπο. Πολύ καλός με όλους, βοηθούσε κόσμο, τους μουσικούς. Τους είχε κοντά του. Πολύ αγαπητός στον μουσικό κόσμο. Έχει δυο παιδιά, τον Βασίλη και την Μαρία, η οποία ασχολείται με το τραγούδι. Έμαθε βιολί δίπλα στον πατέρα της. Είχε συνεργαστεί με τεράστια ονόματα Καρρά, Αδαμαντίδη, Πάολα, Ρέμο. Δεν υπήρχε άτομο που να μην έχει δουλέψει μαζί του. Δισκογραφίες πολλές. Ήταν κορυφαίος βιολιστής” πρόσθεσε για το αγαπημένο της πρόσωπο.

Για την γυναίκα και το παιδί του είπε: “Έχασε το σύζυγό της, το στήριγμά της. Τώρα είναι καλά με την υγεία της. Δεν είχε συμπτώματα στην αρχή, από την δεύτερη εβδομάδα ξεκίνησαν. Την Δευτέρα βγαίνει από την καραντίνα. Το παιδί έγινε καλά κατευθείαν”.