Άλλη μία μεγάλη σειρά εκδηλώσεων, που ανέμενε ο καλλιτεχνικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι φίλοι των τεχνών, αναβάλλεται, λόγω κορωνοϊού.

Πρόκειται για το «Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2020», στα πλαίσια του οποίου μάλιστα επρόκειτο να παρουσιαστούν σημαντικές καλλιτεχνικές δράσεις, αφού είχαν προκηρυχθεί και σχετικοί διαγωνισμοί.

Η αναβολή προστίθεται στη ματαίωση και των άλλων εκδηλώσεων από τους Δήμους Καλαμαριάς (Παρά θιν αλός) και Νεάπολης – Συκεών (Μερκούρεια).

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναφέρει:

“Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στην πόλη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αναστολή των εκδηλώσεων του «Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2020» που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στο Θέατρο Κήπου, στον Κήπο των Γλυπτών της Νέας Παραλίας καθώς και στον αύλειο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του Δήμου αποτελεί η ασφάλεια και η υγεία του κοινού, των καλλιτεχνών και του προσωπικού του φεστιβάλ.”
Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε σχετικά: «Μας λυπεί η απόφαση αυτή, όμως οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα την κατάσταση. 

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αυτές τις εκδηλώσεις στο μέλλον και εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να μοιραστούμε την μαγεία των ζωντανών παραστάσεων», κατέληξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.