Διχασμένος εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εσωκομματικές εκλογές και την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη., όπως έδειξε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμμματος.

Η πρώτη αποτύπωση σε αριθμούς έγινε χθες στην ψηφοφορία για το νέο οργανόγραμμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά την ομιλία του νέου προέδρου.

Υπέρ της πρότασης για το νέο προεδρείο ψήφισαν 28 βουλευτές, ενώ υπήρξαν και 16 λευκά και 3 «απών». Τις περισσότερες εσωκομματικές αντιδράσεις προκάλεσε η επιλογή του Παύλου Πολάκη για τη θέση του συντονιστή Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου.

Ποιοι αναλαμβάνουν τις νέες θέσεις

Εκτός από τον Σωκράτη Φάμελλο, που παραμένει επικεφαλής της ΚΟ, στο νέο προεδρείο θα έχουν θέση και οι εξής:

Νέα γραμματέας της ΚΟ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός (μέχρι πρότινος γραμματέας).

Δεν θα είναι πλέον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Νάσος Ηλιόπουλος, που είχε στηρίξει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποσύρθηκε μετά την ομιλία του κ. Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ασθενεί με Covid, και ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Οι 16 που ψήφισαν λευκό

Οι 16 βουλευτές που καταψήφισαν τις επιλογές του κ. Κασσελάκη και ψήφισαν λευκό είναι οι εξής:

Έφη Αχτσιόγλου,

Όλγα Γεροβασίλη,

Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Αλέξης Χαρίτσης,

Νάσος Ηλιόπουλος,

Πέτη Πέρκα,

Κώστας Μπάρκας,

Σία Αναγνωστοπούλου,

Κατερίνα Νοτοπούλου,

Γιώργος Ψυχογιός,

Μερόπη Τζούφη,

Οσγκιούρ Φερχάτ,

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν,

Θεανώ Φωτίου,

Μαρίνα Κοντοτόλη

Δημήτρης Τζανακόπουλος