Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουν από κοινού με το κόμμα του πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Σήμερα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο, σήμερα υπερασπιζομαστε και το Σύνταγμα της χώρας. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού», σημείωσε σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Χαρίτσης.

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθρίαστα το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Καλώ σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

«Όλες οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί», τόνισε ο κ. Χαρίτσης λέγοντας πως «εδώ δεν χωρούν μισόλογα».

Την πρόταση επανέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Βουλή όπου διεξάγεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.