Στον τελευταίο γύρο της εκστρατείας για τις εκλογές της 21ης Μαίου εισέρχονται από σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί με προβληματισμούς για την απήχηση των προσπαθειών και των στρατηγικών τους στο κοινωνικό σύνολο, ύστερα και από την κατρακύλα των δημοσκοπήσεων στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του αισθάνονται ισχυρή αυτοπεποίθηση για την πρωτιά στις εκλογές της Κυριακής, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται φωνές, που χλευάζουν μάλιστα τις δημοσκοπήσεις στην Τουρκία, λέγοντας ότι προέβλεπαν μεγάλη νίκη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αλλά αναδείχτηκε νικητής ο Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό το παραλληλίζουν με την εικόνα των δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα, που  δείχνουν νίκη της ΝΔ, θεωρώντας ότι δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Βέβαια τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά σε μια χώρα 85 εκ κατοίκων και διαφορετικές στην Ελλάδα ως προς τα δείγματα των ψηφοφόρων, που απαντούν.

Ο Μητσοτάκης στο Ηράκλειο 

Με αυτά τα δεδομένα οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σήμερα σε περιοδεία  με δύο από αυτούς να επιλέγουν Κρήτη και άλλους δύο την Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα την περιοχή του Ζωγράφου. Στις 19:00 ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας σε περιοδεία του στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Σε Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα ο Τσίπρας

Την Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα, ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιοδείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα απευθυνθεί στους πολίτες στην Ηγουμενίτσα στον πεζόδρομο Γρ. Λαμπράκη & 23ης Φεβρουαρίου, στις 11:30.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο Λιμνοπούλας στις 19:30.

Στη Θεσσαλονίκη Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει στις 19:00 στη Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο). Στις 21:50 θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Νίκο Ελευθερόγλου (Τ/Σ Blue Sky).

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, περιοδεύει σήμερα στη Θεσσαλονίκη όπου στις 19:30 θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.
Στην Κρήτη ο Βαρουφακης

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλήσει στις 20:00 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά την περιοδεία του στην Κοζάνη δεν έχει ανακοινώσει τον επόμενο σταθμό.