Για κινήσεις εντυπωσιασμού μιλούν από τη Ν.Δ. – Θέλει να προκαλέσει νέο θόρυβο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.-

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο επισκέφθηκε νωρίς το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να κάνει επισημάνσεις για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Τσίπρας ήθελε να υποδείξει στον κ. Ντογιάκο τις πηγές, από τις οποίες θα βρει στοιχεία για το θέμα των παρακολουθήσεων, ενώ ο ίδιος δεν επρόκειτο να προσκομίσει στοιχεία.

Πριν την άφιξή του στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο του ALPHA (του συγκροτήματος Βαρδινογιάννη) και εξήγησε τους λόγους της επίσκεψής του στον κ. Ντογιάκο.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, είχε στείλει ο ίδιος μήνυμα νωρίτερα στον κ. Τσίπρα, ο οποίος του τηλεφώνησε μέσα από το αυτοκίνητο και του είπε ότι θα ενημέρωνε τον εισαγγελέα για τις παρακολουθήσεις των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ από την ΕΥΠ, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει ο κ. Ντογιάκος αφού του υποδείξει τις πηγές των πληροφοριών.

Επίσης ο κ. Τσίπρας επισήμανε τις ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το όλο θέμα και τον κάλεσε να μεταβεί στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις.

Από την πλευρά της Ν.Δ. μιλούν για κινήσεις εντυπωσιασμού του κ. Τσίπρα, καθώς ήδη διεξάγεται εισαγγελική έρευνα με εντολή του κ. Ντογιάκου για το ίδιο θέμα, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν όλες οι πληροφορίες και τα όσα δημοσιεύονται στις εφημερίδες, που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

t1prass

 

Στο μεταξύ οι αρμόδιοι φορείς καλούνται σήμερα να καταθέσουν στη Βουλή τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου για το απόρρητο των επικοινωνιών.

Για τις 10:00 σήμερα στην διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης έχουν κληθεί οι αρμόδιοι φορείς να τοποθετηθούν επί των επίμαχων διατάξεων του νομοσχεδίου για τη διαδικασία «επισύνδεσης» πολιτικών προσώπων και το χρόνο διαγραφής των φακέλων των θυμάτων των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ.