Μέσα σε μια ατμόσφαιρα με πανηγυρισμούς και συνθήματα του τύπου “Στέφανε προχώρα για να τα αλλάξεις όλα” και “Είσαι, είσαι ο πρωθυπουργός”, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε  νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικρατώντας με θριαμβευτικό τρόπο της αντιπάλου του, Έφης Αχτσιόγλου.

Ευχαρίστησε τους οπαδούς του, την οικογένεια, ξαδέρφια, θείους και τους γονείς του, όπως και την “δική του οικογένεια”, όπως είπε, φωνάζοντας τον σύντροφό του Τάιλερ δίπλα τοθ, εν μέσω χειροκροτημάτων και εκδηλώσεων λαϊκίστικου επιπέδου, χωρίς οποιαδήποτε πολιτική αναφορά.

Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, εισήλθε λίγο μετά τις 12 το βράδυ της Κυριακής στα γραφεία του κόμματος, με τον Σωκράτη Φάμελλο και την Όλγα Γεροβασίλη να τον υποδέχονται.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ακούστηκε να λέει στον Σωκράτη Φάμελλο ότι «έχετε πολύ δουλειά μπροστά σας».

Ο νέος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε της Έφης Αχτσιόγλου με διαφορά 13,38%, λαμβάνοντας με καταμετρημένο το 75%, 56.461 ψήφους, και ποσοστό 56,69# έναντι 43.139 ψήφους, και ποσοστό 43,31% της αντιπάλου του.

Ο νεοεισελθείς στην πολιτική Στέφανος Κασσελάκης, μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και κύμα αντιπαραθέσεων εντός του κόμματος, επελέγη από 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Μικρότερη η συμμετοχή στον Β’ γύρο των εκλογών

Τα χαμόγελα επανήλθαν χθες στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές. Ωστόσο, στον πρώτο γύρο ψήφισαν 148.621 μέλη του κόμματος ενώ στον δεύτερο 133.700.

Υπήρξαν και περιπτώσεις 500 περίπου μελών, τα οποία είχαν ψηφίσει την περασμένη Κυριακή και δεν βρέθηκε το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους ωστόσο το θέμα αυτό διευθετήθηκε και μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τα νούμερα βέβαια, είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, όπου στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει 270.706 μέλη, ενώ στον δεύτερο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέχθηκε με την συμμετοχή 207.658 πολιτών.

Ο Στέφανος Κασελάκης θα είναι ο δεύτερος αρχηγός κόμματος που θα είναι εξωκοινοβουλευτικός και ο πρώτος αρχηγός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα είναι εξωκοινοβουλευτικός.

Κασσελάκης: «Το φως κέρδισε, η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Στις πρώτες του δηλώσεις, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά, γίνεται το μέλλον. Η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία που έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες και έχουν μπροστά μια άλλη δυσκολία» συνέχισε».

Ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε τα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν και «έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίσει από εδώ και πέρα». Οι παρευρισκόμενοι φώναζαν «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα!».

Αφού επανέλαβε ότι «ο τόπος χρειάζεται φως», ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά για τη στήριξή του καλώντας τον δίπλα του στην εξέδρα όπου μίλησε.

Στη συνέχεια είπε ότι επικοινώνησε με την Έφη Αχτσιόγλου που τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ και εκείνος με τη σειρά του, της έδωσε συγχαρητήρια για τον αγώνα της. «Της είπα ότι την εκτιμώ και προσβλέπω πραγματικά στην επόμενη μέρα στη συνεργασία της για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν είμαι φαινόμενο, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ»

«Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία. Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή μιας κοινωνίας που σέβομαι. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ» είπε τρεις φορές ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Στους πολέμους, ο πρώτος είναι πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Από αύριο θα σχεδιάσω το πρώτο μου ταξίδι που θα είναι στους αδελφούς μας στην Κύπρο», πρόσθεσε ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από την Κουμουνδούρου περίπου στη 1 τα ξημερώματα μαζί με τον Τάιλερ και την σκυλίτσα τους.