Με πυρετό και κλεισμένο λαιμό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη δεύτερη μέρα της διάγνωσης με covid-19 και ως εκ τούτου ακύρωσε την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, αλλά και το διήμερο στο Άγιο Όρος, όπου θα μετέβαινε με τον γιο του, Κωνσταντίνο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι είναι θετικός με βίντεο στο Instagram.

Μετά την περιοδεία του σε Κρήτη, Κόρινθο και Λουτράκι ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε υψηλό πυρετό και αίσθημα κόπωσης, οπότε έκανε το τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

«Οι αγκαλιές και τα φιλιά της προεκλογικής περιόδου είναι πάντα πολύ ευχάριστα, έχουν ενίοτε όμως και ένα τίμημα. Σήμερα έκανα το τεστ Covid, είμαι θετικός, οπότε θα χρειαστεί να παραμείνω για κάποιες ημέρες στην οικία μου. Δεν θα μπορέσω να πάω στο Άγιο Όρος, όπως σχεδίαζα», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν πειράζει, εκεί θα είναι όμως, να πάμε σε μια άλλη ευκαιρία, αλλά βέβαια TikTok πάντα θα μπορώ να κάνω, οπότε περιμένετε το επόμενο βίντεό μου», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε περιοδεύσει σε Κόρινθο και Λουτράκι.

Μαρινάκης, Τσιόδρας, Χούκλη και όλο  το πειτελείο

Ο covid χτύπησε για τα καλά τα στελέχη της ΝΔ, καθώς μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θετικός βρέθηκε και ο Παύλος Μαρινάκης, αλλά κι άλλα στελέχη του κόμματος.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αποτέλεσμα των… συναναστραφών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Όπως φαίνεται, δεν ήταν ο μόνος καθώς και ο Παύλος Μαρινάκης βρέθηκε με covid, αλλά και ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Γιώργος Ευθυμίου και η Μαρία Χούκλη.

Αντίθετα… γλίτωσαν, όπως φαίνεται, η Μαρέβα Μητσοτάκη (βγήκε αρνητική στο τεστ που έκανε για covid), o Χρήστος Ζωγράφος και η έγκυος σύζυγός του, Κύρα Κάπη, υπεύθυνη επικοινωνίας του πρωθυπουργού.

«Πριν λίγο βρέθηκα κι εγώ θετικός στον κορωνοϊό. Παραμένω προς το παρόν ασυμπτωματικός και ελπίζω πως σε λίγες μέρες θα μπορέσουμε να βρεθούμε ξανά από κοντά. Ένα μικρό -αναγκαστικό- διάλειμμα και συνεχίζουμε!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter o κ. Μαρινάκης.