Στα μεγάλα θέματα της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν Δ στην Α περιφέρεια Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βενιέρης σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο F.M. 100, τονίζοντας ότι στο παρελθόν δεν έγιναν όσα θα έπρεπε για την πόλη.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βενιέρης στο έργο του FLYOVER (υπερυψωμένη περιφερειακή), που το προσεχές διάστημα θα δυσκολέψει την κυκλοφορία στο πολεοδομικό συγκρότημα, λόγω των εργασιών.

Ο κ. Βενιέρης είπε ότι μέχρι να τεθεί σε κυκλοφορία το Μετρό, ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος, θα πρέπει να ανασταλούν οι εργασίες για το flyover. Διαφορετικά θα πρέπει να αδειάσει η Θεσσαλονίκη από αυτοκίνητα για να μπορεί να υπάρχει κίνηση. “Το έχω αναφέρει και στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα”, πρόσθεσε ο κ. Βενιέρης, σημειώνοντας ότι όλοι περιμένουν την έναρξη της λειτουργίας του Μετρό στις αρχές του 2024, όπως ανέφερε χθες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, από τις αρχές Απριλίου έχουν ξεκινήσει οι γεωτεχνικές έρευνες για το flyover, οι οποίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση

Μέχρι το τέλος του 2027 αναμένεται να έχει παραδοθεί στους κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης ο εναέριος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό και αναμένεται να μειώσει σε θεαματικό βαθμό την κυκλοφοριακή ασφυξία στην πόλη, όπως τόνισε ο υφυπουργός.

Αναφερόμενος σε γενικότερα θέματα της πολιτικής ο κ. Βενιέρης χαρακτήρισε «νάρκη» για την πολιτική σταθερότητα της χώρας την απλή αναλογική, εκτιμώντας ότι το κυβερνητικό έργο της ΝΔ, συγκρινόμενο μάλιστα με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιβραβευτεί από τους πολίτες στην κάλπη.

«Στις 21 Μαΐου δεν αρχίζουμε, συνεχίζουμε» είναι το σύνθημα που υιοθετεί ο κ. Βενιέρης κατά την προεκλογική του εκστρατεία και αφού αναφέρεται στους λόγους της υποψηφιότητας του με τη ΝΔ και στα έργα που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε ερμητικά την πόρτα σε σενάρια καταστροφής, κι αυτό γίνεται μόνο με ένα τρόπο: με ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία».