Εξακολουθεί να προηγείται με διψήφια διαφορά η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Opinion Poll για την εφημερίδα Political.

Το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στις 13,9 μονάδες.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%. Ωστόσο οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού είχαν κόστος για την κυβέρνηση, καθώς η ΝΔ έχει χάσει έδαφος, αφού η διαφορά αν και παραμένει διψήφια, είναι μειωμένη κατά 2,1% σε σχέση με την έρευνα της Opinion Poll τον Ιούλιο.

Τα ποσοστά των κομμάτων

ΝΔ: 35%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,1%
ΚΙΝΑΛ: 6,2%
ΚΚΕ: 5,5%
ΕΛ.ΛΥ: 3,5%
ΜέΡΑ25: 3,2%

Προβάδισμα Μητσοτάκη και σε δημοφιλία

Σύμφωνα με την έρευνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά πρώτος σε δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και παρά τις όποιες απώλειες συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση διατηρεί υψηλό το ποσοστό του στα επίπεδα του 52,8%.

Απώλειες στη δημοφιλία τους παρουσιάζουν Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά με τρεις και επτά μονάδες αντίστοιχα. Συγκεκριμένα οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης για τους Α. Τσίπρα, Φ. Γεννηματά, Δ. Κουτσούμπα, Κ. Βελόπουλο και Γ. Βαρουφάκη διαμορφώνονται αντίστοιχα:25%, 24,7%, 27,5%, 12,5% και 19,6%.

Στο ερώτημα για τον ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι πολίτες απαντούν Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 45,6%, Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 19,7% και «κανένας» σε ποσοστό 30,6%.

Στο ζήτημα της αποδοχής του συνολικού κυβερνητικού έργου καταγράφεται πτώση πέντε μονάδων σε σχέση με τον Ιούλιο (43,4% από 48,4%), αλλά ταυτόχρονα αποδοκιμάζεται η αντιπολιτευτική τακτική όλων των κομμάτων, αφού κανένα δεν συγκεντρώνει αποδοχή άνω του 11,8% και μάλιστα αυτό το ποσοστό ανήκει στο ΚΚΕ.

Όσο για την παράσταση νίκης, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς οι δύο στους τρεις δηλώνουν ότι σε ενδεχόμενες εκλογές θα νικούσε η ΝΔ.

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα το 70,1% των ερωτηθέντων έχει αντίθετη άποψη, αφού δηλώνει ικανοποιημένο από την οργάνωση και τον ρυθμό εμβολιασμού, ενώ για την υποχρεωτικότητα το 62% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής στους νοσοκομειακούς και το 59,7% υπέρ της επέκτασης και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.