Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι σαρώνουν από το βράδυ της Τρίτης περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και την Θεσσαλονίκη, ρίχνοντας πολύ χαμηλά την θερμοκρασία, ενώ στα ορεινά έπεσαν χιόνια.

Ο Βαρδάρης και το κρύο δεν επέτρεψαν στους κατοίκους να βγουν από τα σπίτια όπως τις προηγούμενες μέρες και έτσι δεν παρατηρήθηκαν συνωστισμοί στην αγορά.

Η ΕΜΥ προβλέπει για την Θεσσαλονίκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Χθες σημειώθηκε ασθενής χιονόπτωση στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Χιόνισε στον Χορτιάτη, ενώ χιονόνερο έπεσε στον Λαγκαδά. Ακόμη, χιόνσε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών (κόμβος Καρτερέ), χωρίς να υπάρχουν προβλήματα κίνηση των αυτοκινήτων.

Εξάλλου, χιόνισεκατά τόπους σε περιοχές των νομών Κιλκίς και Σερρών, στο Κ.Νευροκόπι και στη Φλώρινα.

Αισθητή έχει γίνει στη Βόρεια Ελλάδα η πτώση της θερμοκρασίας.

Στο Καϊμακτσαλάν η θερμοκρασία είναι -5 βαθμοί Κελσίου, στον Λαϊλιά -4, στη Βλάστη -2, στη Φλώρινα -1, στο Αμύνταιο και στην Κοζάνη 0, στην Πτολεμαϊδα 1 και στο Κιλκίς 2 βαθμοί .

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη:

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι στα ανατολικά.

Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Προσοχή στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου

Έκκληση στους κατοίκους των νησιών Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έως το μεσημέρι, απευθύνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, λόγω της επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου καλεί τους κατοίκους των νησιών Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

– Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη, σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

– Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

– Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

«Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες», αναφέρει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή της.