Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο διακεκριμένος ζωγράφος και καλλιτέχνης με καταγωγή από τη Λευκοπηγή Κοζάνης, Μανώλης Δραγώγιας. 

Την είδηση του θανάτου γνωστοποίησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εγγονός του. «Σήμερα, 13 Αυγούστου 2023, μετά από μία εβδομάδα μάχης στην εντατική, ο αγαπημένος μας παππούς, ζωγράφος, καλλιτέχνης και μοναδικός άνθρωπος Μανώλης Δραγώγιας έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Λάτρευε την Λευκοπηγή και γενικώς την Κοζάνη και το έδειχνε σε όλα του τα χρόνια», έγραψε ο Γιώργος Καραγιαννόπουλος Δραγώγιας.

Η κηδεία του Μανώλη Δραγώγια θα γίνει αύριο, 15 Αυγούστου 2023, στις 11:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης μόλις πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του διακεκριμένου ζωγράφου, δωρητή και δημότη του Δήμου Κοζάνης συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 14-8-2023 και αποφάσισε να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του, να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του, να γίνει η κηδεία με δημοτική δαπάνη.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)