Χειμωνιάτικο σκηνικό μας επιφυλάσσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου, καθώς οι θερμοκρασίες έχουν πέσει χαμηλά, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία επικρατούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις.

Χειρότερη είναι η εικόνα στη Δυτική Μακεδονία, καθώς έχει χιονίσει σε αρκετά σημεία και η θερμοκρασία έπεσε την νύχτα αρκετά κάτω από το μηδέν, στην Κοζάνη -3 και στη Βασιλίτσα -10

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι την Τετάρτη με δυνατούς ανέμους και παγετό. Μετά την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί και το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά.

Το προσεχές 24ωρο στα ανατολικά βορειοανατολικοί θα επικρατήσουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και από το απόγευμα βαθμιαία 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 08 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και από το απόγευμα βαθμιαία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-03-2021
Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της
κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές προς το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη
τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και θα κυμανθεί σε
επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή σε όλη τη χώρα.
Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές
και βραδινές ώρες, στα βόρεια κατά τόπους ισχυρός.