Μεγάλη ποσότητα  εκρηκτικών υλών εντοπίστηκε σε αποθήκες στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “Πόρτο Καρράς” στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τη Δευτέρα, υπάλληλοι καθαρισμού άνοιξαν σφραγισμένη αποθήκη και βρήκαν εκρηκτική ύλη εμπορικού τύπου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών υλών. “Χτένισαν” την περιοχή και εντόπισαν και άλλες ποσότητες εκρηκτικών υλών σε παρακείμενη αποθήκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εκρηκτικές ύλες εμπορικού τύπου (αμμωνίτης και γαλάκτωμα), ενώ πιθανότατα βρίσκονται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα εκεί.

Οι αποθήκες βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του “Πόρτο Καρράς” αλλά εκτός του χώρου του ξενοδοχείου.

Πιθανολογείται ότι τα εκρηκτικά επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε νταμάρια, όπου γίνεται εξόρυξη αδρανών υλικών, αλλά ενδεχομένως και σε περιοχές για την διάνοιξη στοών, όπως π.χ στις εγκαταστάσεις των ορυχείων χρυσού στην Χαλκιδική.

Οι εκρηκτικές ύλες έφεραν υγρασία και σημάδια φθοράς και γι’ αυτό το λόγο κρίθηκε επικίνδυνη η μεταφορά τους. Από σήμερα και μέχρι το Σάββατο άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη εξουδετέρωση.

Οι πολίτες καλούνται να μην πλησιάζουν το ξενοδοχείο και το παρακείμενο παραλιακό μέτωπο.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.