Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στην Καλαμαριά μια οικοδομή, καθώς δύο σταθμευμένα οχήματα άρχισαν να καίγονται μέσα σε εκρήξεις και να σηκώνουν στο πόδι τους ενοίκους και ολόκληρη την περιοχή στη Νέα Κρήνη.

Ηφωτιά ξεκίνησε από ένα σταθμευμένο ΙΧ επί της οδού Αγνώστου Στρατιώτη έξω από πολυκατοικία περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι κάτοικοι της πολυκατοικίας πετάχτηκαν έξω, καθώς εκτός από τις εκρήξεις, οι φλόγες ήταν πολύ μεγάλες κι έφταναν μέχρι τους πρώτους ορόφους του κτηρίου. Ευτυχώς, δεν κινδύνεψε κανείς, ενώ οι φλόγες τελικά δεν έφτασαν μέχρι τα σπίτια.

Η φωτιά έκαψε ολοσχερώς το ΙΧ, αλλά κι ένα ακόμα παρακείμενο παρκαρισμένο όχημα, ενώ ένα τρίτο γλίτωσε την ολική καταστροφή με μερικές ζημιές, καθώς ο ιδιοκτήτης του πρόλαβε να το απομακρύνει πριν καεί ολοσχερώς.

Το ανακριτικό της πυροσβεστικής έχει αναλάβει την έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρξε εμπρησμός, κάτι το πιο πιθανό, αφού στην Καλαμαριά τον τελευταίο καιρό έχουν σηειωθεί και άλλοι εμπρησμοί αυτοκινήτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έχουν συλληφθεί οι δράστες, προερχόμενοι από τον αναρχο-αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά μετά την προσαγωγή τους στην εισαγγελία αφήνονται ελεύθεροι με παραπομπή σε δίκη, που μπορεί να διεξαχθεί ύστερα από δύο χρόνια…

Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2022 είχε καταδικαστεί και μια 55χρονη γυναίκα για εμπρησμό αυτοκινήτου στην Καλαμαριά. Τότε είχε κριθεί ότι η γυναίκα αυτή είχε ψυχολογική αστάθεια και έβαζε φωτιές, επειδή οι γείτονες δεν της είχαν δώσει λεφτά για τσιγάρα…