Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στην Καλαμαριά επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας Κυρίακος Πιερρακάκης, όπου  ανακοίνωσε την έναρξη δύο νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την διάδοση της ελληνικής γλώσσας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο υπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κέντρου Θ. Παπαγγελή και ανέφερα ότι σύντομα θα αναπτυχθούν δυο νέα ψηφιακά προγράμματα, για τα οποία πρόσθεσε:

«Το πρώτο αφορά στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω της χρήσης ψηφιακών μέσων. Πέρα από την πιστοποίηση των νέων ελληνικών που ήδη κάνει το Κέντρο, θα είμαστε σε θέση να παρέχει με τη στήριξή μας, μαθήματα νέων ελληνικών. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στη νέα δραστηριότητα του Κέντρου, αναφορικά με την ανάπτυξη και πιστοποίηση της γνώσης των αρχαίων ελληνικών, που βλέπουμε να υπάρχει ως σημείο ενδιαφέροντος σε όλον τον κόσμο.

pierrakakis-kalamaria2.jpg

 

Από εκεί και πέρα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για πρόσθετες δράσεις όπως η ανάπτυξη πρόσθετου ψηφιακου υλικού και για το πώς το υπουργείο θα στηρίξει ακόμη περισσότερο την πολύ πλούσια δουλειά που κάνει εδώ και 30 χρόνια το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας».

Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας αφού εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την παρουσία του υπουργού Παιδείας στο Κέντρο που λειτουργεί από το 1994, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των παραπάνω προγραμμάτων.

«Το ψηφιακό υλικό που έχει συλλεχθεί για την αρχαιομάθεια είναι σημαντικό. Το πρόγραμμα που αφορά στην εκμάθηση των νέων ελληνικών όμως είναι ζωτικότερης σημασίας. Είναι πολύ ενδιαφέρον για οποιανδήποτε, οπουδήποτε επί γης θέλει να μάθει ελληνικά. Θα υπάρχει το υλικό αλλά και οι δάσκαλοι που θα μπορούν να διδάξουν στο πλαίσιο αυτού του ψηφιακού προγράμματος», πρόσθεσε.

Όπως επισημάνθηκε μπήκαν οι βάσεις για την έναρξη αυτών των δυο σημαντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να «τρέξουν» ψηφιακά. (Φωτο: makthes.gr)