Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το πρωί την 41χρονη Γεωργία Μουράτη που φέρεται να δολοφόνησε ο σύντροφός της με τον φίλο του. στην Καλαμαριά.

Αγαπημένα πρόσωπα της άτυχης γυναίκας είπαν το τελευταίο «αντίο» στη 41χρονη, στη νεκρώσιμο ακολουθία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, στην περιοχή της Νέας Κρήνης.

Τραγική φιγούρα η 13χρονη κόρη της Γεωργίας, που έχασε τη μητέρα της σε τόσο τρυφερή ηλικία και με τόσο φρικιαστικό τρόπο. Στο τελευταίο «αντίο» δίνουν το «παρών» και συμμαθητές της, που έσπευσαν εκεί για να της συμπαρασταθούν.

Τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο

Ο 39χρονος σύντροφός της, ο οποίος χθες ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή, μαζί με τον φίλο του, αρνείται κάθε κατηγορία εις βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας κατηγορούμενος φέρεται να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον. Η Αστυνομία ωστόσο φέρεται να έχει στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή και των δύο.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι εκείνη την μοιραία νύχτα της Πρωτοχρονιάς είχε πάρει ένα «βαρύ υπνωτικό χάπι» για να κοιμηθεί και μόλις ξύπνησε το πρωί η γυναίκα δεν ήταν στο σπίτι.
Ο ίδιος επιμένει ότι ο φίλος του, μαζί με άγνωστο συνεργό του, δολοφόνησαν την Γεωργία και ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό γιατί κοιμόταν.

Εννέα καταγγελίες και τέσσερις καταδίκες για κακοποίηση της αδελφής του

Ο 39χρονος Άκης ήταν γνωστός στις Αρχές για το βίαιο παρελθόν του, καθώς έχει συλληφθεί και καταδικαστεί αρκετές φορές για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του, ενώ εις βάρος του έχουν γίνει καταγγελίες για κακοποίηση και από την πρώην σύζυγό του, με την οποία έχουν δύο παιδιά μαζί.

Συγκεκριμένα, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του:
-Σε 2 έτη και 3 μήνες το 2021 για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία.

– Σε δέκα εννέα μήνες το 2022 για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.

– Σε 13 μήνες το 2023 ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή.

– Σε έξι μήνες το 2021 για ενδοοικογενειακή απειλή.

Εκκρεμούν και άλλες καταγγελίες

Επιπλέον, εκκρεμεί η εκδίκαση ακόμα πέντε εγκλήσεων, δύο εκ των οποίων πρόκειται να εκδικαστούν εντός του επόμενου μήνα.

«Σε βάρος του κατηγορουμένου έχουν κατατεθεί από την εντολέα μας και αδερφή του εννέα εγκλήσεις για επικίνδυνες ενδοοικογενειακές σωματικές βλάβες, για απειλές κατά της ζωής της καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Τέσσερις εξ’ αυτών έχουν ήδη εκδικαστεί και έχουν εκδοθεί ισάριθμες αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινές που το σύνολό τους ξεπερνά τα πέντε έτη», δήλωσε ο δικηγόρος – ποινικολόγος που εκπροσωπεί την αδελφή του 39χρονου, Αντώνης Καραγιάννης.

Επίσης σύμφωνα με δικαστικές πηγές έχει καταγγελθεί από τον Ιούνιο του 2022 για βιασμό της αδελφής του και για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών, αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, αλλά η δικογραφία βρίσκεται ακόμα καθ΄οδόν προς τον ανακριτή…

Απορίας άξιον είναι επίσης γιατί τα δικαστήρια το ένα μετά το άλλο έδιναν αναστολή στις ποινές του, αφού τα αδικήματα είχαν διαπραχθεί κατ΄επανάληψη.