Την υπέροχη θεατρική παράσταση “ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ” ανεβάζει ο θεατρικός όμιλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη της Καλαμαριάς το Σαββατοκύριακο 16 και 17Σεπτεμβρίου.

Η παράσταση ανεβαίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης στις 20.15.

Πρόκειται για την ξεκαρδιστική κωμωδία των Ν. Τσιφόρου – Πολ. Βασιλειάδη με διάρκεια δυόμιση ωρών, που σκορπάει πολύ γέλιο στους θεατές.

Την διασκευή του έργου έκανε ο Δημήτρης Πάλλας, ενώ την σκηνοθεσία επιμελείται η Νέλλυ Δελλή, την μουσική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Τομπάζης και την χορογραφία υπογράφει η Σοφία Χατζίδου.

Ο Δημήτρης Πάλλας   σε σημείωμά του για την παράσταση αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ποια άλλη; Η αγαπημένη μας σκηνοθέτις Νέλλη Δελή. Σήκωσε εδώ και πολλούς μήνες το ραβδί της γνώσης και έδωσε απλόχερα πνοή στον “ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗ”, μέσα από τα όμορφα χαμόγελα και χαρακτήρες των προσώπων αυτής της Ομάδας του Θεατρικού Ομίλου Δικηγόρων Θεσσαλονίκης.
Είδαμε στην πορεία το έργο να ζωντανεύει και να παίρνει μορφή και δίκαια λέμε πλέον ότι και εμείς συμβάλαμε σε αυτό με το σώμα και το μυαλό μας και είμαστε πλέον έτοιμοι να το μοιραστούμε μαζί σας. Αυτό είναι άλλωστε το θέατρο. Βλέπουμε στη φωτογραφία τους ήρωες.

Ποιος είναι άραγε ο μικροαπατεώνας με το δόλωμα – μνηστή του που δεν χάνει ευκαιρία να μαδήσει τον καθένα που κινείται γύρω του;

Ποιος είναι ο ταπεινός αλλά πονηρός νεόπλουτος επιχειρηματίας και ποια είναι η συμβία του που θέλει σώνει και καλά να μπει στα σαλόνια της αριστοκρατίας;

Πολλοί και οι άλλοι χαρακτήρες. Βοηθούν στην αποκάλυψη της απάτης ή περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα;

Αυτά και άλλα πολλά στην ξεκαρδιστική κωμωδία των Τσιφόρου – Βασιλειάδη “ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ” με ελεύθερη είσοδο”.