Την κατάσταση του δήμου Καλαμαριάς σε ό,τι αφορά τα οικονομικά περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα η δήμαρχος της περιοχής Χρύσα Αράπογλου μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 fm και την εκπομπή “Άναψε Φλας”.

Συγκεκριμένα η κ. Αράπογλου δήλωσε ότι η ίδια και οι συνεργάτες της έχουν πέσει με τα μούτρα στην σύνταξη του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος για το 2024 τα οποία η προηγούμενη διοίκηση του δήμου δεν φρόντισε να ολοκληρώσει.

“Έχουμε βρει ένα τεράστιο έλλειμμα στο δήμο. Δεν είχε ψηφιστεί προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα και όλο αυτό το μήνα οι υπηρεσίες και εμείς προσπαθούμε στην ουσία να κλείσουμε προϋπολογισμό. Το έλλειμμα ξεκίνησε από 13 εκατομμύρια ευρώ. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη με πολύ κακή διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης. Αρκεί να σας πω ότι εξαιτίας αυτής της κακής διαχείρισης ο δήμος Καλαμαριάς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον “Τειρεσία”. Θα βγει βέβαια αλλά αυτό σημαίνει ότι πάντα θα έχει την σφραγίδα ότι κάποια στιγμή μπήκε. Αυτά τα θέματα θα κληθούμε να απαντήσουμε στα επόμενα δημοτικά συμβούλια» ανέφερε η κ. Αράπογλου.

“Παρέλαβα ένα γραφείο που δεν είχε ούτε ένα χαρτί”

Η δήμαρχος Καλαμαριάς ανέφερε ότι η ίδια και οι συνεργάτες της δεν έλαβαν καμία ενημέρωση για την κατάσταση του δήμου. «Είχα καταθέσει μια σειρά ερωτημάτων και γραπτά στον προηγούμενο δήμαρχο, ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν ποτέ. Με εξαίρεση μια σύντομη συνάντηση που είχα με τον πρώην δήμαρχο που μου παρείχε μια ενημέρωση για ζητήματα που εξάλλου γνωρίζαμε, επιδίωξα μια βαθύτερη συζήτηση και ενημέρωση που δεν είχα ποτέ» συνέχισε.

«Παρέλαβα ένα γραφείο που δεν είχε ούτε ένα χαρτί, όχι φάκελο, ούτε μια σελίδα χαρτιού σε έναν δήμο που ο δήμος Καλαμαριάς ήταν πρωτοπόρος σε πολλά ζητήματα» είπε η κ. Αράπογλου.

«Κάθε τόσο βρισκόμαστε προ εκπλήξεων. Δεν υπήρξε καμία θεσμική ενημέρωση προς κανέναν. Αυτή είναι η κατάσταση. Ο κ. Δαρδαμανέλης επιδίωξε να μας δυσκολέψει και μας δυσκολεύει. Αυτή δεν είναι συμπεριφορά δημάρχου» είπε η δήμαρχος.

(Πηγή: makthes.gr)