Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς αποφασίστηκε η έκδοση σήματος διακοπής οικοδομικών εργασιών στο γνωστό οικόπεδο στο Καραμπουρνάκι λόγω έναρξης εκτέλεσης εργασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που προβλέπει το γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Καλαμαριάς.

Έτσι τα συνεργεία που εργάζονται από την περασμένη Δευτέρα στο καλυμμένο από λαμαρίνες οικόπεδο των δύο στρεμμάτων καλούνται πλέον να σταματήσουν τις εργασίες τους, έπειτα από απόφαση όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως χθες Τετάρτη έπειτα από αίτημα της νεοεκλεγείσας δημάρχου, Χρύσας Αράπογλου και εντολή του απερχόμενου δημάρχου, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

. Η νέα δήμαρχος αλλά και οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις θεωρούν ότι τα οικόπεδα, των οποίων ιδιοκτήτες θέλουν να χτίσουν 3όροφη οικοδομή, πρέπει να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.

Ειδικότερα, έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση της οποίας το μοναδικό θέμα ήταν οι εργασίες στο Καραμπουρνάκι, το σώμα του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να δώσει εντολή στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης Καλαμαριάς ώστε να εκδώσει σήμα διακοπής των εργασιών, με άμεση εκτέλεση.

Έναρξη διαδικασιών για απαλλοτρίωση των  ακινήτων

Παράλληλα, αποφασίστηκε η έναρξη εκτέλεσης των διαδικασιών για υλοποίηση της απαλλοτρίωσης των συγκεκριμένων ακινήτων που βρίσκονται στο οικόπεδο στο Καραμπουρνάκι. Με αλλά λόγια, πέρα από τη διακοπή των εργασιών ξεκινούν και οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου το σύνολο της έκτασης να επιστρέψει στην ιδιοκτησία του δημοσίου και ο δήμος Καλαμαριάς να αποζημιώσει τους ιδιόκτητες των εκτάσεων για την απώλεια της κυριότητάς τους σε αυτές.

Οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου, έχοντας εδώ και πολύ καιρό στα χέρια τους εγκεκριμένη οικοδομική άδεια για το συγκεκριμένο οικόπεδο, ξεκίνησαν τις προκαταρκτικές χωματουργικές εργασίες με σκοπό την ανοικοδόμησή του.

Το ίδιο πρωί η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Χρύσα Αράπογλου εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη να συγκαλέσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο και παράλληλα να ζητήσει συνάντηση με τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου για να τους ζητήσει να διακόψουν τις εργασίες έως ότου υπάρξει στις αρχές του χρόνου συνάντηση με τη νέα δημοτική αρχή προκειμένου να αναζητήσουν λύση για την οικονομική τακτοποίηση του ζητήματος ώστε να μην χτιστεί το οικόπεδο.

Αιτήματα για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου καθώς και ανακοινώσεις για το μείζον θέμα στο Καραμπουρνάκι εξέδωσαν και άλλες δημοτικές παρατάξεις (του Χρήστου Βάρδα και του Άρη Τεμεκενίδη). Ανάλογο αίτημα είχε υποβληθεί και από το Δίκτυο των Συλλόγων της Καλαμαριάς το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης.

Κατόπιν όλων αυτών ο Γιάννης Δαρδαμανέλης εξαναγκάστηκε να συγκαλέσει άρον άρον το δημοτικό συμβούλιο χθες το βράδυ όπου ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε η έκδοση σήματος διακοπής οικοδομικών εργασιών στο Καραμπουρνάκι λόγω έναρξης εκτέλεσης εργασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που προβλέπει το γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Καλαμαριάς.