Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών της αλβανικής μαφίας αποδίδεται το φονικό χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη, όπου σε μια κατάμεστη πλατεία και σε ένα κατάμεστο κατάστημα  τα κυκλώματα της νύχτας αποφάσισαν να λύσουν άλλη μια διαφορά τους.

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ χθες Κυριακή, όταν σε γνωστό καφέ-μπαρ στην πλατεία Νέας Σμύρνης, εμφανίστηκε ξαφνικά ένας άνδρας που φορούσε κουκούλα και χειρουργική μάσκα, κινήθηκε ανάμεσα στα τραπεζάκια, πλησίασε το στόχο του, ένα ακριανό τραπέζι όπου κάθονταν δύο άνδρες και πυροβόλησε κατά των δύο. Τον έναν στο κεφάλι, 41 ετών, που έχασε τη ζωή του επί τόπο και τον δεύτερο στην κοιλιακή χώρα, 44 ετών, ο οποίος κατέληξε λίγη ώρα αργότερα αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μια από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε και χτύπησε στο γλουτό μια 31χρονη κοπέλα που καθόταν σε διπλανό τραπέζι και ουδεμία σχέση είχε με του δύο νεκρούς.  Η κοπέλα νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή της.

Πανικός και πανδαιμόνιο στο μαγαζί

Στο καφέ προκλήθηκε γενικός πανικός. Οι υπόλοιποι θαμώνες αντικρίζοντας αυτό το πρωτοφανές θέαμα και μη αντιλαμβανόμενοι το τι συμβαίνει άρχισαν να τρέχουν αριστερά και δεξιά προκειμένου να σωθούν ή να κρύβονται κάτω από τα τραπέζια για να σωθούν. Μέσα στον πανικό ένας θαμώνας σκόνταψε και έπεσε και τραυματίστηκε ελαφρά, ευτυχώς δεν χρειάστηκε ούτε να νοσηλευτεί.

Ο πιστολέρο, σύμφωνα με πληροφορίες, κρυβόταν στους θάμνους, μέχρι που αποφάσισε να εμφανιστεί και να εκτελέσει τους στόχους του. Προσήλθε πεζός, διέφυγε πεζός και χάθηκε στα στενά μέσα στον πανικό.

Αμέσως στην πλατεία Νέας Σμύρνης έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να παραλάβουν τους νεκρούς και τραυματίες.

Αλβανικής καταγωγής είναι οι νεκροί

Οι δύο νεκροί, 41 και 44 ετών είναι αλβανικής καταγωγής, ο ένας εκ των δύο σεσημασμένος για ληστείες, ναρκωτικά και όπλα. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, είναι πρόσωπο γνωστό στα καταστήματα στη Νέα Σμύρνη καθώς ήταν ο «εισπράκτορας» κυκλώματος της νύχτας που λυμαίνεται την περιοχή.

Οι εκτιμήσεις των αρχών είναι  ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Αστυνομικοί ελέγχουν τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να δουν το δρομολόγιο διαφυγής του δράστη, λαμβάνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ψάχνουν «απαντήσεις» στο ποινικό παρελθόν των δύο θυμάτων.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.