Στις 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο απογευματινό χειρουργείο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Το πρώτο αυτό απογευματινό χειρουργείο θα πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, ενώ την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και στον Ευαγγελισμό.

Όπως είπε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ 100,3, η ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων με τα πρωινά και απογευματινά χειρουργεία θα γίνει δημόσια μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και έτσι ο ασθενής θα έχει πρόσβαση σε αυτήν.

«Θα είμαστε με τον κ. Θεμιστοκλέους την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο. Το νοσοκομείο έχει τις περισσότερες αναμονές και έτσι ο κόσμος που περίμενε πλέον μπορεί να χειρουργηθεί», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά, που προβλέπονται για κάθε επέμβαση, αρχίζοντας από 300 ευρώ για τις απλές και φτάνοντας μέχρι 2.000 ευρώ για τις πολύπλοκες.

Πάντως ο τρόπος, που ανακοινώνεται η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων και η προετοιμασία προβολής του πρώτου χειρουργείου με φιέστα στο “Παπαγεωργίου” δεν βρίσκει σύμφωνους αρκετούς γιατρούς και ευρύτερα το υγειονομικό προσωπικό.