Αύριο Τετάρτη στις 12,30 τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών “Σώστε το Παλατάκι” θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην είσοδο του εγκαταλειμμένου αλλά υπέροχου κτιρίου, προκειμένου να διατρανώσουν την απαίτηση των πολιτών όλης της Θεσσαλονίκης για την διάσωση και ανάδειξή του. 

Το μέλος της Πρωτοβουλίας, δημοσιογράφος Μπάμπης Γιαννακίδης γράφει για την αυριανή συγκέντρωση:
“Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξει η πόλη και οι δυνάμεις της ότι μπορούν (επιτέλους) να κερδίζουν μια μάχη και να εντάξουν στην καθημερινή λειτουργία του τόπου το νεοκλασικό κόσμημα που είναι γνωστό με δύο ονόματα: “Παλατάκι” και “Κυβερνείο”.
Έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε που το εμβληματικό κτίριο κλειδώθηκε κι έμεινε εκεί να ζει την εγκατάλειψη και να μετρά τις φθορές στον χρόνο. Ήρθε η ώρα να ΣΩΘΕΙ και να ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, διατηρώντας τον δημόσιο και υπερτοπικό χαρακτήρα του.
Μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων, προτάσεων αλλά και για συντονισμό επόμενων δράσεων αποτελεί η συγκέντρωση που οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών “ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ”, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου (ημέρα του Αγίου Δημητρίου), στην κεντρική είσοδο του Κυβερνείου, στις 12.30μμ.
Ας είμαστε όλοι εκεί!”