Αναστάτωση προκαλείται στο Μουζάκι Καρδίτσας, όπου κάποιοι θερμόαιμοι αντιδραστικοί, που δηλώνουν «θεματοφύλακες του Συντάγματος», επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου και υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον των αστυνομικών που κάνουν ελέγχους για τον κορωνοιό, και βεβαιώνουν παραβάσεις για μάσκα, μετακίνηση και άλλων μέτρων κατά της διασποράς του Covid -19.

Το τελευταίο «θερμό» επεισόδιο συμειώθηκκε χθες το πρωί, όταν δύο άτομα, ένας 40χρονος πρώην στρατιωτικός μαζί με έναν 57χρονο άνεργο «μπούκαραν» στην Εθνική Τράπεζα Μουζακίου και έκαναν φασαρία στους υπαλλήλους ζητώντας να τους διαγράψουν τα δάνεια.

Μάλιστα, αρνούνταν να φορέσουν τη μάσκα τους και φώναζαν στους υπαλλήλους και τους πελάτες να μη φοράνε μάσκες και να μην τηρούν αποστάσεις ζητώντας με… το έτσι θέλω να εξυπηρετηθούν. Έξαλλοι και ανυποχώρητοι, φώναζαν και απειλούσαν, ενώ το γεγονός ότι δεν φορούσαν μάσκες έκανε τους πελάτες να διαμαρτύρονται και τους υπαλλήλους να καλέσουν την Αστυνομία.

Δυνάμεις του Α.Τ με τη συνδρομή των ανδρών της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να τους συλλάβουν όμως οι «αρνητές του Μουζακίου» αντιστεκόταν φωνάζοντας ότι αυτοί έχουν το δικαίωμα να συλλάβουν τους αστυνομικούς και όχι η Αστυνομία.

Και αν τους συλλάβουν έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «έχουν το δικαίωμα να τους εκτελέσουν (!) συμφώνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος».

Λίγη ώρα αργότερα οι δύο θερμόαιμοι αρνητές μάσκας συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, για εξέγερση σε ανυπακοή, για διασπορά του ιού με τη μη χρήση μάσκας, για αντίσταση, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων ενώ η εισαγγελέας διέταξε να κρατηθούν μέχρι σήμερα οπότε οδηγούνται στον Εισαγγελέα Καρδίτσας.

Δικογραφίες σε βάρος έξι ιερέων

Δικογραφίες σχηματίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές για έξι ιερείς στην Θεσσαλονίκη, που τέλεσαν την Ανάσταση μετά τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Οι δικογραφίες που αφορούν τους ιερείς σε Ευκαρπία, Λαγκαδά, Ασκό, Σοκό και Συκιές αναμένεται σύντομα να διαβιβαστούν στην εισαγγελία.

Μεταξύ αυτών  βρίσκεται και ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος παλαίοτερα ήταν αρνητής της μάσκας και της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο συγκεκριμένος ιερέας είχε αποκαλέσει τον κορωνοϊό «διαβολοϊό» ενώ είχε ταχθεί κατά των περιοριστικών μέτρων.

Ο ιεράρχης, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι παραδέχθηκε ότι τέλεσε την αναστάσιμη λειτουργία στις 12:00 ενώ είπε ότι δεν γνωρίζει για την δικογραφία.

Ο Μητροπόλίτης Δράμας εναντίον αρνητών ιερέων

Την επέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για τις ενέργειες ιερέων που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία την περίοδο του Πάσχα, ζήτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, σε δηλώσεις που έκανε κατά την έξοδό του από το εμβολιαστικό κέντρο.

Μετά τις σχετικές αναφορές αναμένεται να κινηθούν σχετικές διαδικασίες από την εισαγγελία με σχηματισμό δικογραφιών για παραβάτες ιερείς.

Ο ποιμενάρχης της ακριτικής πόλης εμβολιάστηκε στο κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και στις δηλώσεις του αρχικά τόνισε πως δεν είχε σκοπό να δημοσιοποιήσει τον εμβολιασμό του, ωστόσο αποφάσισε να το πράξει, γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά «αισθάνομαι βάρος εις στη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθένειας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α ή β ιερωμένου».

«Καιρός να σοβαρευτούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία με τη δέουσα σοβαρότητα, να αποδίδουμε τα του Θεού εις τω Θεώ και τα των ασθενειών μας να συμβουλευόμαστε τους ιατρούς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι δουλειά των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα

“Δεν είχα σκοπό να δημοσιοποιήσω τη λήψη του εμβολίου μου. Όμως θεώρησα ως Ποιμενάρχης αυτής της μαρτυρικής επαρχίας ότι έχω πλέον υποχρέωση να το κάνω, γιατί πρέπει να δίδουμε το μήνυμα αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας, της οποίας πανδημίας οι συνέπειες ήταν τραγικές τον περασμένο χειμώνα για τη Δράμα και την περιοχή μας.

Και διότι είχα μια στενάχωρη εμπειρία το Πάσχα με την ανταρσία 4-5 Ιερέων μου, οι οποίοι θεώρησαν καλό να μην ακολουθήσουν τις οδηγίες μου για την τελετή της Αναστάσεως, όπως τις όρισε η Ιερά Σύνοδος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους Χριστιανούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά.

Θεωρώ ότι κάποιοι το κάναν τελείως υποκριτικά. Διότι π.χ. δεν μπορεί ένας ιερεύς, το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας, να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα. Και διότι δεν είναι δική μας δουλειά, των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα. Και να λέμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα ή το χειρότερο ακόμη που συνέβη, να λέει ο ιερεύς δεν θα πλησιάσετε τον Επιτάφιο όσοι φοράτε μάσκα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα”.