Σε στρεπτόκοκκο οφείλεται ο θάνατος, την περασμένη εβδομάδα, 28χρονου από τον Τύρναβο Λάρισας, ενώ η ίδια αιτία εντοπίστηκε στο Διδυμότειχο για την 9χρονη που πέθανε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tirnavospress, ο 28χρονος Δημήτρης Κομίνης ήταν εδώ και δύο μήνες άρρωστος, χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να βρουν από τι έπασχε. Τελικά, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο ήταν ήδη πολύ αργά, γιατί είχε πάθει σηψαιμία.

Ο άτυχος νέος εργαζόταν σε εταιρεία τροφοδοσίας περιπτέρων και μίνι μάρκετ στη Θεσσαλονίκη.

Η διάγνωση για την 9χρονη στο Διδυμότειχο

Σε επιθετικό στρεπτόκοκκο αποδίδεται ο αιφνίδιος θάνατος εννιάχρονης που κατέληξε  στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Σε σχετική ανακοίνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος αναφέρεται χαρακτηριστικά

«Περί ώρα 12 μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροϊκών κενώσεων. Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνοδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης.

Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ…».