Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες των επιστημόνων για διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία, καθώς τα πρώτα τμήματα δημοτικού σχολείου για την φετινή σχολική χρονιά έκλεισαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ένα τμήμα την Τρίτη και ένα σήμερα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης-Συκεών μπήκαν σε αναστολή, εξαιτίας πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρώτα ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2), καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά, ενώ σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου  καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τους 23 μαθητές.

Τα μαθήματα, όπως προβλέπεται, θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και υγειονομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε αναστάτωση, καθώς υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω εξάπλωση του ιού με ενδεχόμενο μετάδοσης σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Κάθε Τετάρτη ενημέρωση για τα παιδιά

Για τα σχολεία και την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ στοιχεία για τα παιδιά 4-17 ετών που νοσούν.

«Παρακολουθούμε τα δεδομένα. Είναι γεγονός πως στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, όχι από τώρα, αλλά από τον Μάρτιο, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα. Δεν είναι θέμα τώρα», ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

Σημείωσε ότι «σαφώς και έχουμε εικόνα για την κατάσταση. Πριν από την έναρξη των σχολείων είχε ξεκινήσει η αύξηση των κρουσμάτων. Εχουμε σχεδιάσει το πλαίσιο λειτουργίας».<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-sholeia-eody-tha-enimeronei-kathe-tetarti”>Κορωνοϊός-Σχολεία: Ο ΕΟΔΥ θα ενημερώνει κάθε Τετάρτη για τους μαθητές 4-17 ετών που νοσούν </a></p>