Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 41 χρόνια κάθειρξη είναι η ποινή, που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης 12χρονης στον Κολωνό.

Στη μητέρα της ανήλικης το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών γεγονός που σημαίνει ότι αφήνεται ελεύθερη.

Στον επονομαζόμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε ποινή 12 ετών κάθειρξη για κάθε πράξη και συγκεκριμένα για τη μαστροπεία και την πορνογραφία της 12χρονης.

Για τους αποκαλούμενους πελάτες η ποινή είναι από 13 μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη.

Νωρίτερα το ΜΟΔ ομόφωνα απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών στον 55χρονο βασικό κατηγορούμενο το δικαστήριο ενώ επίσης δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στη μητέρα με πλειοψηφία 6-1.

Ομόφωνα απέρριψε και την αναγνώριση ελαφρυντικών και στον «Μιχάλη». Στους υπόλοιπους 17 καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε «σύννομος βίος».

Ούτε ένα ελαφρυντικό

Να μην αναγνωριστεί στον πρωταγωνιστή της υπόθεσης του Κολωνού κανένα ελαφρυντικό ζήτησε η Εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου «δείχνοντας» τα ισόβια για τον 55χρονο επιχειρηματία.

Κατά την Εισαγγελέα ο κριθείς ένοχος για βιασμό και άλλα βαριά κακουργήματα, δεν πρέπει να τύχει ελαφρυντικών, λόγω των ειδεχθών πράξεων σε βάρος ανηλίκου, για τις οποίες τον κήρυξε ένοχο το δικαστήριο.Είναι η ίδια εισαγγελέας, που είχε προτείνει νωρίτερα στην αγόρευσή της να μην κηρυχθεί ο Μίχος ένοχος για βιασμό, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε διαφορετικά με την σύμφωνη γνώμη των τεσσάρων ενόρκων.

Για την 37χρονη μητέρα, που συμπληρώνει σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης, η Εισαγγελέας τόνισε πως θεωρεί ότι η πράξη της εκβίασης είναι μεγάλης κοινωνικής απαξίας, ενώ και η παραμέληση που επέδειξε στο παιδί, είναι συνθήκες για τις οποίες δεν πρέπει να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό.