Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που αναφέρεται σε παρακολουθήσεις υπουργών και άλλων πολιτικών δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κ.α. από κακόβουλο λογισμικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Ντογιάκος με παραγγελία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητεί τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα όσα καταγγέλλονται από την εφημερίδα. Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί άμεσα σε κατάθεση ο εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης.

Στη συνέχεια, αναλόγως των στοιχείων που θα προσκομίσει ο δημοσιογράφος, θα κληθούν να εξεταστούν και τυχόν άλλα άτομα που θα προτείνει ή θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Βαξεβάνης κλήθηκε από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου, προκειμένου να προσέλθει σε κατάθεση και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει, αλλά απάντησε ότι δεν θα προσέλθει, δηλώνοντας ότι θα επισκεφθεί τον ίδιο τον κ. Ντογιάκο.

Άδωνις: Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης…

Την έκπληξή του εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης  για το δημοσίευμα για λίστα παρακολουθήσεων υπουργών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.

«Μου κάνει φοβερή εντύπωση – ειλικρινά σας το λέω – ότι ακόμη και σοβαροί άνθρωποι ασχολήθηκαν με αυτό το δημοσίευμα» είπε αρχικά. Υπενθύμιζε πως «εγώ έχω πικρά πείρα των “αποκαλύψεων” του Documento. Κάποτε με έβγαλαν ψεύτη και αθωώθηκα και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι και ο Λοβέρδος με ομόφωνο βούλευμα για την υπόθεση Novartis με κάποιους ψευδομάρτυρες του τύπου “νομίζω, άκουσα ότι”. Τώρα διαβάζω ότι δήθεν ο πρωθυπουργός μας παρακολουθούσε όλους, εμένα τον Χατζηδάκη, τη σύζυγό μου την Ευγενία, την Μαρίνα Πατούλη… Αυτά όλα είναι γελοιότητες!»

«Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να ακούει στο τηλέφωνο τι λέει η Ευγενία ( η σύζυγός του Μανωλίδου) ή η Πόπη (Καλαϊτζή, σύζυγος Χατζηδάκη) ή η Μαρίνα (Πατούλη)» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑϊ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο ήταν στην λίστα παρακολούθησης με το Pretador, έκανε λόγο για εξοργιστικά στοιχεία, χωρίς κανένα απολύτως ντοκουμέντο. “Είδα το δημοσίευμα για να διαπιστώσω κι εγώ ποια είναι τα αδιάσειστα στοιχεία. Και είδα ότι έχει λέει δύο πηγές μέσα στην εταιρεία που το επιβεβαίωσαν ότι αυτή είναι η λίστα. Κι εγώ έχω 4 πηγές και λέω ότι ο Τσίπρας παρακολουθούσε 500 ανθρώπους. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε εδώ;”, είπε.

Ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνη “γιατί ο Βαξεβάνης δεν τα κάνει μόνος του”

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνη «γιατί ο Βαξεβάνης δεν τα κάνει μόνος του αυτά» για να προσθέσει: «Σπρώχνουν τη χώρα στο βούρκο και στη λάσπη από το πάθος τους να επιστρέψουν στην εξουσία. Έτσι θα πάμε σε εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει ασφαλώς και να ελέγξει αυτή την υπόθεση αλλά επανέλαβε ότι το δημοσίευμα δεν έχει απολύτως κανένα ντοκουμέντο. «Μου θυμίζει τη σκευωρία της υπόθεσης Novartis όπου κατηγόρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα επίσης με τις ίδιας ποιότητας “στοιχεία”».

Εάν υποτεθεί ότι παρακολουθούσαν όντως το κινητό μου, είπε ο κ. Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας ότι ο Χρήστος Σπίρτζης του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι παρακολουθούσαν μέσω αυτού τον Αλέξη Τσίπρα,  «άρα λοιπόν, είναι δόκιμο να πει κανείς ότι οι άλλοι παρακολουθούσαν τον Μητσοτάκη, όχι εκείνος την αντιπολίτευση».

Οικονόμου: Ξεπερνούν σε φαντασία τούς παραμυθάδες 

Σε ανακοίνωση-απάντηση στο δημοσίευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως «όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος» σημειώνοντας ότι «Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία».