Νόμιμη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αυριανή απεργία του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ. 

Η διοίκηση του Οργανισμού είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη (με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών) ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η συμμετοχή των εργαζομένων. Μεταξύ άλλων επικαλείτο ότι δεν έγινε έγκαιρη ενημέρωση για τη συμμετοχή στην απεργία, όπως επίσης ότι δεν ορίστηκε το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας και της ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Συνδικάτο αποφάσισε να βγουν αύριο στους δρόμους 50 λεωφορεία που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ θα λειτουργήσουν τα οχήματα που εξυπηρετούν τα ΑμΕΑ και η λεωφορειακή γραμμή από και προς το αεροδρόμιο.

Στα αεροπλάνα

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων θα υπάρξουν αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου σε Aegean και Olympic Air, λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας.

Απεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών

Η απόσυρση του νομοσχεδίου κυριαρχεί στα αιτήματα της απεργίας Τετάρτης (09/11/2022), με την ΟΕΝΓΕ να το χαρακτηρίζει «ταφόπλακα» της δημόσιας περίθαλψης.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά, επίσης, εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών, επαναφορά 13ου-14ου μισθού, ένταξη στα ΒΑΕ και χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Τα προβλήματα στην Αττική

Σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις αναμένεται να σημειωθούν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο λεκανοπέδιο, λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ, οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Ως αποτέλεσμα, ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία ότι δεν θα ισχύει για την Τετάρτη ο Δακτύλιος και όλα τα οχήματα θα εισέρχονται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: 

Λόγω των εξαγγελθεισών, για αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), δε θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.