Έντονη ανησυχία, προβληματισμό και απογοήτευση προκαλούν στις υγειονομικές αρχές, αλλά και στην πανεπιστημιακή κοινότητα τα συνεχιζόμενα πάρτι στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου κάθε φορά συνωστίζονται εκατοντάδες άτομα.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, απίστευτες σκηνές συνωστισμού εκτυλίχθηκαν και το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια μεγάλου πάρτι που στήθηκε εντός της Πολυτεχνικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Πάνω από 1.500 άτομα κατέκλυσαν από νωρίς το βράδυ το φουαγιέ του Πολυτεχνείου. Τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού έμοιαζαν ανύπαρκτα ενώ, όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερος κόσμος εισερχόταν εντός του κτηρίου.

Κατά τη διάρκεια του πάρτι στήθηκε μάλιστα και αυτοσχέδιο μπαρ για την προμήθεια αλκοόλ, ενώ, οι DJ’S, έχοντας τοποθετήσει φωτορυθμικά και ηχοσύστημα έδιναν τον παλμό μέσω μουσικής στο κοινό για την ατελείωτη διασκέδαση που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Και όλα αυτά, τη στιγμή που μέχρι την Πέμπτη στο ίδιο πανεπιστήμιο εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα.

Οι πανεπιστημιακές αρχές αδυνατούν να επέμβουν, η αστυνομία δεν είναι σε θέση να πράξει ο,τιδήποτε από φόβο μήπως εκτραχυνθεί η κατάσταση και η εισαγγελία παρακολουθεί με σκεπτικισμό.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες εκφράζουν φόβους ότι τόσο με τα πάρτι, όσο και με τις παρελάσεις και τους εορτασμούς θα αυξηθούν πιο πολύ τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και αναρωτιούνται πως θα αντέξουν οι μονάδες νοσηλείας στα νοσοκομεία.