Ως προσπάθεια ικανοποίησης του εκλογικού σώματος της Τουρκίας εκλαμβάνονται και οι νέες απειλές, που εκτόξευσε κατά της Ελλάδας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) δεν παρέλειψε να στείλει τα δικά του μηνύματα, τονίζοντας:

«Δεν είχαμε εμείς πύραυλο, και τώρα που φτιάξαμε τον δικό μας, οι Έλληνες πανικοβλήθηκαν», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Οι εφημερίδες γράφουν πρωτοσέλιδα: “Κοιμάστε κι ο Τούρκος από εκεί στέλνει Ταϊφούν από τη Σμύρνη”» πρόσθεσε.

Ο πύραυλος «έχει εμβέλεια 510 χιλιομέτρων. Δεν είναι αρκετό. Πρέπει να την αυξήσουμε στα 1000 χιλιόμετρα», είπε και συνέχισε σε επιθετικό τόνο: «Ηρεμήστε, συμπεριφερθείτε καλά. Δεν έχουμε καμία σχέση εμείς με την Αθήνα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν».
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι είπε στους αξιωματούχους να «κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο… αν η Ελλάδα συνεχίσει να παρεκτρέπεται». Παράλληλα ανέφερε ότι η πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα.