Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 18:00, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ώστε να έχουν μια διεξοδική συζήτηση για τα σοβαρά θέματα, που απασχολούν τη χώρα.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη συνάντηση θα συζητηθούν τα εθνικά θέματα υπό το πρίσμα των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά με τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας για διεξαγωγή ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο και νοτιοανατολικά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ενημερώσει την πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής πλευράς σε όλα τα διεθνή φόρα, καθώς και για τις εκδηλούμενες θετικές παρεμβάσεις από Ε.Ε. και ΗΠΑ υπέρ των ελληνικών θέσεων.

Αναμένεται επίσης να συζτηθεί το θέμα της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και η διαχείριση του συνολικού ποσού των 32,5  δισ ευρώ, που θα προέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα στις 12:00 η κα Σακελλαροπούλου θα δεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.