Στην  Ινδία φθάνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγους μήνες αφότου ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι επισκέφθηκε τη χώρα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση, το πρωί της Τετάρτης, με τον κ. Μόντι, ενώ το απόγευμα ο πρωθυπουργός είναι επίτιμος καλεσμένος, ως βασικός ομιλητής στη σημαντικότερη πολυμερή διάσκεψη της Ινδίας, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η γεωπολιτική και η οικονομία.

Ο πρωθυπουργός την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Βομβάη, όπου θα μιλήσει στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνεται και θα έχει συναντήσεις με Ινδούς και Έλληνες επιχειρηματίες.

Ήδη στην Ινδία βρίσκεται πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή με τον υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, συνοδευόμενο από τη γενική γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρο της Enterprise Greece Μάιρα Μυρογιάννη.

Τεράστια και ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά

Στόχος της Οικονομικής Διπλωματίας είναι το άνοιγμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε μια τεράστια και ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά καθώς και η γενικότερη ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας.

Η αποστολή στην Ινδία περιλαμβάνει 3 σταθμούς, το Νέο Δελχί (20-21.2), τη Βομβάη (22.2) και το Μπάνγκαλορ (23.2), όπου έχουν προγραμματιστεί επιχειρηματικά φόρουμ και Β2Β συναντήσεις μεταξύ των περίπου 70 ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην αποστολή και αντίστοιχων ινδικών επιχειρήσεων.

Ειδικά στο Νέο Δελχί, η επίσκεψη προγραμματίστηκε με την ευκαιρία του 2ου Κονκλαβίου Ευρώπης-Ινδίας για την Επιχειρηματικότητα και τη Βιωσιμότητα (India-Europe Business & Sustainability Conclave.

Το Κονκλάβιο αποτελεί πρωτοβουλία της ινδικής κυβέρνησης σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών, με στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας για στενότερη οικονομική συνεργασία Ινδίας-Ευρώπης, προς αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα.