Οι Τούρκοι επαναλαμβάνουν την απειλή Ερντογάν ότι “θα έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ” με τον  αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι να προβαίνει σε ένα ακόμη ρεσιτάλ προκλήσεων κατά της Ελλάδας, με την κλασική επιθετική ρητορική.

Εκφράζοντας την ενόχλησή του τόσο για τις επισκέψεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στον Έβρο, από όπου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα είναι και θα παραμείνουν ασφαλή», αλλά και τη στήριξη από πλευράς του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στον ομόλογό του της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Οκτάι χρησιμοποίησε ξανά τη φράση πως η Τουρκία «θα έρθει ξαφνικά» στην Ελλάδα και ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν λέει… λόγια του αέρα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κανάλι του δημοσιογράφου Αντέμ Μετάν (Adem Metan) στο YoyTube, ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν και αντιπρόεδρος της γειτονικής χώρας σημείωσε ότι υπό την ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης η Τουρκία έχει λύσει δομικά προβλήματα για 20 χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ακόμη μια επίθεση κατά της Ελλάδας.

Ο Οκτάι έκανε λόγο για «προκλήσεις» από πλευράς Ελλάδας και ανέφερε τη στήριξη του Ιμάμογλου ως παράδειγμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από τον δήμαρχο της Αθήνας: “Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ”. Είναι ξεκάθαρη η “αδελφοσύνη” μεταξύ τους».

Και συνεχίζοντας, ανέφερε: «Πείτε στον “αδελφό” σας, που είναι με το μέρος σας, να πει στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ (Κωνσταντίνο Φλώρο) ότι δεν πρέπει να βγάζει φωτογραφίες εκεί (με φόντο την Αλικαρνασσό). Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι χρειάζεται. Η Τουρκία δεν μιλάει στον βρόντο, όταν λέει “θα έρθουμε ξαφνικά”. Αν το πει, θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν λέει λόγια του αέρα».