Πρωτοβουλίες με θετική απήχηση στην κοινή γνώμη λαμβάνει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου χρησιμοποιώντας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συνοπτικά, αλλά περιεκτικά κείμενα.

Τελευταία πρωτοβουλία της ήταν η συνομιλία της με τον πρόεδρο της Αυστρίας, με τον οποίο εξέτασαν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και το θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης στον Έβρο.

Η κα Σακελλαροπούλου έγραψε σχεττικά στο twitter:

“Συνομίλησα με τον Πρόεδρο της Αυστρίας για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και τον τουρισμό. Εξέφρασα την ελπίδα ότι θα αντιμετωπιστούν με πανευρωπαϊκό συντονισμό και τον ευχαρίστησα για τη συνδρομή της χώρας του κατά την πρόσφατη κρίση στον Έβρο.”

Είχε προηγηθεί ανάρτηση της προέδρου της Δημοκρατίας την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου για να τιμηθούν οι στρατευμένοι νέοι και ειδικά η προεδρική φρουρά.

Είχε γράψει η κα Σακελλαροπούλου:

“Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του στρατού ξηράς, νιώθω ιδιαίτερη τιμή και χαρά που βρίσκομαι μαζί με τους Εύζωνές μας. Εκατόν πενήντα και πλέον χρόνια, η Προεδρική Φρουρά συμβολίζει τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού για την πατρίδα.”