Μία από τις πιο δραστήριες οργανώσεις των ομογενών μας εδρεύει στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, έχοντας να επιδείξει πλούσιο έργο σε κοινωνικό, πολιτιστικό και εθνικό επίπεδο.

Πρόκειται για τον σύλλογο με την ονομασία Metera Stuttgart, που έχει αγκαλιάσει τις γυναίκες της ευρύτερης περιοχής και τις οικογένειές τους, αναπτύσσοντας δραστηριότητες, που ενώνουν τον ελληνισμό και δείχνουν ότι η Ελληνίδα, όπου και αν βρίσκεται νοιάζεται για την πατρίδα, για τους ανθρώπους, που ζουν στην ίδια κοινωνία, για την πρόοδο και την γενικότερη ανάπτυξη.

Πρόεδρος του συλλόγου είναι η Θεσσαλονικιά Δήμητρα Κιάκου, με σημαντική επιστημονική συγκρότηση, που εργάζεται σε μια νευραλγική υπηρεσία της Στουτγκάρδης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει κοινωνικό έργο μέσα από εθελοντικές οργανώσεις.

Η κυρία Κιάκου μίλησε στο Boreiosellas.gr και αναφέρθηκε στην ίδρυση και στις δράσεις του συλλόγου:

“Ο σύλλογος έχει έδρα στη Στουτγκαρδη , αποτελείται από γυναίκες του Απόδημου ελληνισμού και έχει ως πυλώνες την φιλανθρωπία, την αριστεία και την φιλοπατρία. Στηρίζει ιδρύματα και ατομικές περιπτώσεις που χρήζουν βοηθείας. Δρα με βάση τον εθελοντισμό και συμβάλλει στην τέχνη και τον πολιτισμό”.

Σε εθνικό επίπεδο διοργανώνει εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ομιλίες για τα σοβαρά θέματα της χώρας σε συνάρτηση με τις διεθνείς εξελίξεις.

Η κυρία Δήμητρα Κιάκου σε ομιλία της.

Αυτές τις μέρες και συγκεκριμένα στις 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Κούσαντα αντιστράτηγο ε. α. και με θέμα: “Οι σχέσεις Ελλλάδας – Τουρκίας μετά την διακήρυξη των Αθηνών”. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την οργάνωση AHEPA και αποσκοπεί στην πληροφόρηση των ομογενών, αλλά και όλων, όσοι θα παραστούν για τις εξελίξεις στο μείζον εθνικό μας θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος Metera Stuttgart αναπτύσσει επαφές με παράγοντες και φορείς, που εκπροσωπούν τον ελληνισμό.

“Είχαμε μια εξαιρετική βραδιά με την Πρόξενο Στουτγάρδης κα Μαρία Κεχρή (Maria Kechri) σημείωσε η κα Κιάκου. Η συνάντηση ξεκίνησε με ενημερωτική συζήτηση για τις πολυάριθμες δράσεις του Συλλόγου Metera Stuttgart σε όλη την Ευρώπη και κατέληξε με τη δημιουργία μιας δυνατής φιλίας”.
Επίσης η διοίκηση του συλλόγου επισκέφθηκε πρόσφατα τις Βρυξέλλες και μεταξύ άλλων είχε επαφές με παράγοντες και στελέχη, που εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο
Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα εκφράζεται και με επισκέψεις σε εμβληματικά σημεία της ελληνικής επικράτειας, όπως σε ακριτικά σημεία, Καστελλόριζο και Μεγίστη.
Οι οργανώσεις στα πρότυπα της Metera Stuttgart αποτελούν πυλώνες του ελληνισμού, που με την δράση και την έγνοια τους διατηρούν το οικοδόμημα της πατρίδας αλώβητο στον διεθνή περίγυρο και δίνουν μηνύματα ανθρώπινων αξιών, ειρήνης και αλληλεγγύης, που εκπηγάζουν από το ελληνικό πνεύμα και τον μακραίωνα πολιτισμό.
Φωτογραφίες από εκδηλώσεις των Ελληνίδων της Στουτγκάρδης.