Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων  Νίκη Κεραμέως, κατά την ομιλία της στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με θέματα παιδείας αναφέρθηκε και στις άλλες διατάξεις του νέου νόμου που αφορούν τη χορήγηση κρατικού πιστοποιητικού πληροφορικής, τις σχολικές εκδρομές κλπ.

– Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής
Δημιουργείται κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για την πιστοποίηση των ψηφιακών δεξιοτήτων, μέσω ενός κρατικού πιστοποιητικού. Για πρώτη φορά στη χώρα μας θεσπίζεται το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής (ΚΠΠ), το οποίο αποκτάται κατόπιν εξετάσεων.

– Αυτονομία των σχολείων ως προς την οργάνωση των μαθητικών εκδρομών
Καταργείται η διαδικασία έγκρισης από τις περιφερειακές διευθύνσεις και πλέον οι σχολικές εκδρομές είναι απλά θέμα του σχολείου. “Αφαιρούμε τη γραφειοκρατία και εδραιώνουμε την εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς και τις επιλογές τους. Δημιουργείται έτσι η ευχέρεια πραγματοποίησης περισσοτέρων της μιας, ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από την εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ανάγκη εμπλουτισμού των εκπαιδευτικών δράσεων, προς αναβάθμιση του προσφερόμενου εκπαιδευτικού έργου”, είπε η υπουργός.

– Προστασία της πολύτεκνης οικογένειας
Εντάσσονται οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί στις ειδικές κατηγορίες και μετατίθενται κατά προτεραιότητα και από περιοχή σε περιοχή, αλλά και εντός της ίδιας περιοχής.

Τέλος η κα Κεραμέως ευχαρίστησε θερμά για την άριστη συνεργασία και την εντατική εργασία τους για το νομοσχέδιο τους Υφυπουργούς κ.κ. Βασίλη ΔιγαλάκηΣοφία Ζαχαράκη, και τους Γενικούς Γραμματείς κ.κ. Αποστόλη Δημητρόπουλο και Αναστασία Γκίκα.