Νεκρός εντοπίστηκε μοναχός σε δύσβατη περιοχή του Αγίου Όρους και πιθανολογείται ότι πρόκειται για τον 60χρονο που αγνοείται από τις αρχές του περασμένου μήνα.

Η σορός εντοπίστηκε αργά χθες το βράδυ στη θέση Προβάτα, σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το Ιερό Κελί του Αγίου Αρτεμίου όπου εγκαταβιούσε ο 60χρονος αγνοούμενος. Αναμένεται να διακομιστεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για να γίνει η αναγνώριση.

Η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί το μεσημέρι της Τρίτης (4 Απριλίου), στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Όρους, στις Καρυές, από μοναχό του κελιού, όπου ο 60χρονος εγκαταβιούσε και ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή και της Πυροσβεστικής

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και την μεγάλη κινητοποίηση τόσο των αρχών όσο και της ομάδας του ΟΦΚΑΘ που επιχείρησε με τεχνικά μέσα, δεν είχε καταστεί δυνατό να εντοπιστεί ο μοναχός Γεώργιος.

Εκείνες τις μέρες ο Γέροντας Ευθύμιος που ήταν μαζί του στο κελί μιλώντας στο star σημείωσε: “Είναι η αστυνομία εδώ και ψάχνουν αλλά δεν ξέρουμε κι εμείς τι έχει συμβεί. Έχει φύγει; Έφυγε χωρίς να πάρουμε είδηση. Κυριακή βράδυ τον είδα, ύστερα το πρωί στην ακολουθία δεν κατέβηκε και λέω θα είναι κουρασμένος ή άρρωστος. Κατά τις 10 η ώρα πήγαμε χτυπήσαμε την πόρτα δεν απαντούσε, ανοίξαμε και είδαμε ότι λείπει…”, τόνισε μεταξύ άλλων.